İzmir Genç bilim insanları İzmir'de buluşuyor

Genç bilim insanları İzmir'de buluşuyor

22.04.2024 - 10:14 | Son Güncellenme:

Genç bilim insanları İzmir'de buluşuyor

Genç bilim insanları İzmirde buluşuyor

İZMİR, (DHA)-İZMİR'de Buca Belediyesi Buca Bilim ve Sanat Merkezi, 21-26 Nisan tarihleri arasında 30. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı düzenledi. Konferans lise öğrencilerini bir araya getirdi.

Dünyada her yıl farklı bir ülkede yapılan Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı, 14-18 yaş arasındaki lise öğrencilerini bu yıl İzmir'de buluşturdu. Buca Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Yöneticisi Ümit Karademir, 6 kategoride 40 ülkenin katıldığı konferansın 30'uncu kez düzenlendiğini belirtip, "Dünyada 14-18 yaş arasındaki katılımcılara hitap eden tek konferans bu. Yaşam Bilimleri, Çevre Bilimleri, Fizik, Matematik, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşecek. Her ülkenin bakanlık yada TÜBİTAK gibi bilim kurulları tarafından seçilmiş, o ülkede derece yapmış öğrenciler, takım liderleri ve yanlarında bir jüri ile birlikte ülkemize dün geldiler. 23 Nisan'da sözlü sunumlar var. 15 farklı ülkeden katılacak 82 finalist projeyi, farklı ülkelerden alanlarında uzman 29 akademik jüri değerlendirecek. 24 Nisan'da İzmir'in tarih ve kültürünü tanıtmak için Efes, Meryemana, Şirince gezisi yapılacak. 25'inde ödül töreni var. Konferans herkese açık, katılmak isteyenleri bekliyoruz" dedi.

Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek konferansa 135 kişinin katılacağını söyleyen Karademir, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Almanya, Macaristan, Hindistan, Endonezya, Rusya, Romanya, Singapur, Sırbistan, Slovenya, Tayland, Türkiye ve Uganda'dan misafirleri ağırladıklarını kaydetti.(DHA)

FOTOĞRAFLI