Merkez Konya Şeker'den ağaçlandırma açıklaması

Konya Şeker'den ağaçlandırma açıklaması

26.08.2023 - 13:36 | Son Güncellenme:

Konya Şeker'den ağaçlandırma açıklaması

Konya Şekerden ağaçlandırma açıklaması

Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)- KONYA Şeker 2002 yılında başladığı ağaçlandırma sosyal sorumluluk projesi ile ilgili bilgi verdi. Torku bu süreçte 181 ayrı güzergaha, 67 orman kurulduğunu, toplamda ise 19 milyon 63 bin ağaç diktiğini belirtti.

2002 yılında Konya'nın habitatını değiştirecek sosyal sorumluluk projesine imza atan Konya Şeker bugüne kadar, Konya merkez ilçeleri, Altınekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Kulu, Seydişehir, Kangal Yolu, Bozkır bölgelerinde ağaçlandırma yaptı. 181 ayrı güzergahta, 67 orman, 4 Bin 526 kilometrelik mesafede yolların şarampollerinde karşılıklı olarak ağaçlandırma çalışması ve toplamda ise 19 milyon 63 bin ağaç dikildi.  Torku'nun kurduğu 67 ormanda 5 milyon 500 bin ağaç bulunuyor.

ATIK PANCAR TOPRAĞINDAN ORMAN OLUŞTURULDU

Konya Şeker, bu yıl Çumra Şeker Fabrikası'nda pancarların yıkanması sonucu açığa çıkan toprakların döküldüğü eski atık sahasını da ağaçlandırdı. 25 bin metrekare alanda 5 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdi. Orman alanlarına ve genel olarak ağaçlandırmaya 52 milyon 362 bin 748 dolar yani 1 milyar 413 milyon 794 bin 196 lira harcama yapıldı.

KONYA ŞEKERDEN AĞAÇLANDIRMA AÇIKLAMASI

Kamuoyunda çıkan haberlere yönelik Konya Şeker açıklama yaptı. Açıklamada orman ve ağaçlandırma süreci Konya Şeker'e büyük bir mali yük oluşturmaya başladığı. Şirketin 2016 yılından itibaren içinde bulunduğu finansal zorlukları da göz önünde bulundurarak, ağaçlandırma faaliyetlerinde tasarrufa gitmeye başladığına yer verildi. Ayrıca açıklamada şunlara yer verildi; "Yıllar öncesinden başlatılmış tasarruf tedbirleri son dönemde zaman zaman şirketimiz aleyhine de kullanılan bir argüman haline gelmiştir. Konya Şeker ve iştirakleri büyük bir yükün altındaydı. Gurubumuzun yönetim kurulu ve profesyonel yönetim ekibimiz yoğun bir mesai ile gecesini gündüzüne katarak, gerek iç faaliyetlerimizde, gerekse ilişkili resmi ve özel taraflarla şirketimizin çok sağlam bir zeminde geleceğe yürüyüşünün mücadelesini verdi. Kurumumuz bunun sonuçlarını almaya başladı ve artık bağımsız mali gözlemcilerin de teyit ettiği finansal tablolarda ve şirket sermayesinde çok belirgin düzelmeler olmuştur, veriler eksiden artıya dönmüştür. Gelinen süreçte oluşturulan mali disiplin ve piyasa gerçeklerine uygun reel üretim ve satış stratejisi ile gurubun tüm ödemeler dengesi ve nakit akışı düzelmiş üreticilerimiz ve tedarikçilerimizin hiçbir şekilde mağdur olmayacağı bir yapıya kavuşmuştur.  Bütün bu çalışmalar ortaya koyulan azami gayretle birlikte, gurubumuzun tüm çalışanlarının ortaya koyduğu performansla başta Konya Şekerin iştirakleri olan TORKU markamızın üretim tesisleri yük olan değil, yükü alan Türkiye iç pazarı ve ihracatta çok daha kontrollü emin adımlarla ilerleyen işletmeler haline gelmiştir. Kaldı ki piyasanın gerçek gözlemcisi bankalar ve finansal kuruluşlar da bu olumlu havayı gördükleri için enerjide ve özellikle gıda grubumuzda son derece makul maliyet ve vade ile borçlarımızı yapılandırmıştır. Grubumuz başta üreticilerimiz olmak üzere sektörde, finans çevrelerinde ve kamuoyu nezdinde eskiden olduğu gibi saygın bir yere gelmişken bir takım saiklerin bu yürüyüşü bozmasına asla müsaade edilmeyecektir." denildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI