Erdemli Erdemli’de Filistine destek kermesi düzenledi

Erdemli’de Filistine destek kermesi düzenledi

22.11.2023 - 11:33 | Son Güncellenme:

Erdemli’de Filistine destek kermesi düzenledi

Erdemli’de Filistine destek kermesi düzenledi

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin)/(DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde, ilçe Müftülüğü tarafından 'Hayır Kermesi' düzenlendi. Açılışı yapılan ve 2 gün sürecek olan kermeste satışlardan elde edilecek gelirler Filistin'e bağışlanacak.
Erdemli İlçe Müftülüğü tarafından geliri Filistinli vatandaşlara gönderilmek üzere kurulan hayır kermesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Erdemli türbe caddesi açık otoparkta düzenlenen kermesin açılışında konuşan İl Müfütü Aydın Yığman,”Zulüm altında yaşam mücadelesi veren Filistin halkı için herkes elinden gelen çabayı gösteriyor. Erdemli ilçe müftülüğümüz tarafından düzenlenen hayır kermesine destek veren ve katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür eder, bu kermesin düzenlenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Kermesimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Erdemli İlçe Müfütü Hasan Küçük ise, “Her zaman mazlumun, mağdurun yanında olma karakterini barındıran aziz milletimiz, Türk milletinin bir ferdi olarak burada bugün hep beraber Gazze'ye bir ses olalım, bir nefes olalım, karınca kaderince destek olalım diye bir hayır çarşısı düzenliyoruz. Cenab-ı Hak bereketini arttırsın. Bir an önce orada bir zamanlar ecdadımızın, Osmanlı'nın eliyle selamet yurdu olan, barış yurdu olan o topraklarda tekrardan bu aziz milletimizin eliyle oraları tekrardan barış yurdu haline getirmeyi Rabbim nasip eylesin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Filistin yararına açık arttırmayla satışı yapılan bir tablo ise bir iş insanı tarafından 60 bin TL'ye satın alındı. Ayrıca, Erdemli İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı personelleri tarafından da Filistin halkı için 300 Bin TL bağış toplandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI