Erdemli Erdemli’de 'Kariyer Günleri' düzenlendi

Erdemli’de 'Kariyer Günleri' düzenlendi

28.12.2023 - 13:35 | Son Güncellenme:

Erdemli’de 'Kariyer Günleri' düzenlendi

Erdemli’de Kariyer Günleri düzenlendi

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Mesleki Teknik Eğitim merkezi müdürlüğü tarafından 'Ustalar Çıraklarla Buluşuyor' projesi kapsamında kariyer günleri etkinliği düzenlendi. 
Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen kariyer günlerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Erdemli Esnaflar Odası Başkanı Halil Metik, ustalar ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi okulunda okuyan öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt’un yaptığı kariyer günleri etkinliğinde konuşan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Hangi işi yaparsak yapalım iyi ve kaliteli iş yapalım. Zamanın kıymetini iyi bilinmeli ve çıraklıktan ustalığa kadar olan bölümde kendinizi iyi yetiştirin. Erdemlimizde son yıllarda çıraklık Eğitim Merkezlerine olan ilgi artmaktadır. Burada okuan öğrencilerimiz öncelikle mesleklerini iyi bir şekilde öğreniyorlar ve geleceğin ustaları esnafları oluyorlar. Kendisini iyi yetiştiren bir kişi yaptığı her işte başarılı olur. Okulumuzun düzenlediği kariyer günlerine katılan ve sunum yapan herkese teşekkür eder, etkinliğin hayırlar getirmesini dilerim” dedi. 
Erdemli mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt ise, “Bu etkinliği düzenlememizin amacı, Okulumuzda okuyan öğrencilerimiz ile ilçemizde bulunan kendisini yetiştirmiş, bir yere ve konuma gelmiş, değerli ilçe büyüklerimiz ile bir araya getirmek onlardan edinilen tecrübeleri öğrencilerimize aktarmaktır” diye konuştu. Kariyer günlerinde Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Erdemli Esnaflar Odası Başkanı Halil Metik de birer konuşma yaparak öğrencilere çıraklıktan bugüne kadar olan yaşam koşulları ile birlikte kazanmış oldukları konumun sürecini anlatarak, öğrencilere iyi bir usta ve iyi bir esnaf olmaları yönünde temennilerde bulundular. (DHA)
FOTOĞRAFLI