Menteşe Muğla'da 4 çocuğuyla güç şartlarda yaşayan İngiliz kadın ve 4 çocuğuna Kızılay'dan yardım eli

Muğla'da 4 çocuğuyla güç şartlarda yaşayan İngiliz kadın ve 4 çocuğuna Kızılay'dan yardım eli

22.01.2021 - 18:00 | Son Güncellenme:

Muğla'da 4 çocuğuyla güç şartlarda yaşayan İngiliz kadın ve 4 çocuğuna Kızılay'dan yardım eli

Muğlada 4 çocuğuyla güç şartlarda yaşayan İngiliz kadın ve 4 çocuğuna Kızılaydan yardım eli

MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde, şiddet gördüğü eşinden boşandıktan sonra 4 çocuğuyla güçlükle yaşamını sürdüren İngiliz uyruklu kadına, Türk Kızılay'ı Menteş Şubesi yardım eli uzatıldı. Aileye, gıda maddesi ve yiyecek yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı Menteşe Şubesi görevlileri, salgın döneminde evden çıkamayanlar için yardım malzemeleri dağıtımı yaparken Türk eşinden ayrıldıktan sonra yaşları 9 ile 14 arasında değişen 4 çocuğuyla yaşayan İngiliz uyruklu P.B. ile karşılaştı. Kiralık olan, 2 odalı evinde çocuklarıyla hayatta kalma mücadelesi veren P.B. ve çocukları için gıda ve giyecek yardımı yapıldı. Kızılay gönüllüleri, P.B'nin durumunu Menteşe Sosyal Hizmet Vakfına bildirdi. Türk Kızılayı Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, İngiliz kadının yaşam mücadelesini ilk olarak yaptıkları ekmek dağıtımı sırasında fark ettiklerini söyledi.

İngiliz vatandaşı P.B'nin 4 çocuğuyla eşinin şiddetine maruz kaldığına dikkati çeken Gürbüz, "İngiltere'den Türkiye'ye tercüman olarak gelmiş. Eşinden boşandıktan sonra çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesini sürdürmek için çaba sarf ediyor. Biz de Türk Kızılay olarak o günden bu yana kendisine gıda yardımı yapıyoruz. Çocuklar için bugün itibariyle kıyafet, kitap, defter ve tablet konusunda bir çalışma yapacağız. Desteğimize devam edeceğiz" dedi.

P.B. ve çocuklarının girişimleri sonucu Menteşe Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Gürbüz, "Aile fertlerinin tamamının psikolojik tedaviye ihtiyaçları olduğu kanaatindeyiz. Tedavi sürecinde de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Aykut KURT / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI