Muğla Muğla'da 159 memur yemin ederek göreve başladı

Muğla'da 159 memur yemin ederek göreve başladı

26.03.2024 - 15:32 | Son Güncellenme:

Muğla'da 159 memur yemin ederek göreve başladı

Muğlada 159 memur yemin ederek göreve başladı

MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Büyükşehir Belediyesi'nde 159 yeni memur Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katıldığı törenle yemin etti.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, güven ve liyakat duygusuna vurgu yapıp, Büyükşehir ailesine katılan memur adaylarına yeni görevlerinde başarılar diledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesine yeni katılan ve itfaiye, zabıta ve tahsilat birimlerinde görev yapacak 159 memur için yemin töreni düzenlendi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde törende 159 memur yemin ederek, göreve başladı. Törende konuşan İtfaiye Eri Semra Kanat da "Dünya'nın ve ülkemizin en güzel illerinden biri olan Muğla'da vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için itfaiye eri olarak çalışacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İtfaiyecilik bir erkek mesleği gibi gözükse de biz kadınlar bu meslekte de iddialıyız ve her konuda olduğu gibi itfaiyecilikte de kendimize güveniyoruz. Çünkü bizler, 'Dünyada her şey kadının eseridir' diyen Atatürk'ün evlatlarıyız" dedi.

Zabıta Memuru Mustafa Yolpak da "Zabıta memuru olarak Muğlamıza hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Zabıta vatandaşlarla birebir ilgilenen, onları dinleyen, kanunların kendisine verdiği yetki ile kuralları uygulayan, şehrine hizmet eden görevlidir. Ben de zabıta memuru olarak bundan sonra elimden geleni yapacağım ve vatandaşlarımızın mutluluğu ve güvenliği için 7/24 çalışacağım" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de törendeki konuşmasında liyakat ve adalet vurgusu yapıp, Büyükşehir kurumsal yapısına katılan memurlar ve ailelerini tebrik etti. Başkan Gürün; ""Bugün özellikle ailelerimiz için mutlu bir gün. Evlatlarınız bundan sonra Büyükşehir çatısı altında memur olarak görev yapacak. 2014 yılında kurulan Büyükşehir Belediyesi kurumsal yapı olarak kısa zamanda vatandaşlarımızın güvenini ve saygısını kazandı. Bu saygınlığı getiren hizmetlerimizle birlikte aile yapısı içerisinde çalışanlarımızdır. Bundan sonra da sizin evlatlarınız Büyükşehir ailemiz içerisinde Muğlamız için çalışacak ve gururla görevlerini yerine getirecek. Bugün itfaiye, zabıta ve diğer birimlerdeki memurlarımız yemin ediyor. Muğla gibi geniş bir coğrafyada 40 ayrı bölgede itfaiye erlerimiz görev yapıyorlar. 2014 yılından itibaren personel ve araç-gereç olarak itfaiyemizi güçlendirdik. Yangınlara müdahale süresi olarak da en iyi itfaiye teşkilatları arasındayız. Çok disiplin ve eğitim gerektiren bir meslek. Tıpkı acilde müdahale bekleyen doktor gibi her an teyakkuzda olmalıyız. Zabıta da halkımızın huzuru ve güvenliği ilgili görev icra eden, gerektiğinde vatandaşları ikaz eden, kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanan ama hep adil ve eşit davranması gereken bir birimimiz. Memur olarak atanan, yemin eden yeni personelimizin çalıştıkları kurumun itibarını daima en yükseğe çıkaracağına eminim ve sizlere güveniyorum. Umutlu, güzel günler sizlerin olsun" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI