Nevşehir Kapadokya'da Karşılama Merkezi'nin yapımına başlandı

Kapadokya'da Karşılama Merkezi'nin yapımına başlandı

04.03.2024 - 15:47 | Son Güncellenme:

Kapadokya'da Karşılama Merkezi'nin yapımına başlandı

Kapadokyada Karşılama Merkezinin yapımına başlandı

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan Zelve Örenyeri’nde, Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Karşılama Merkezi’nin yapımına başlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından Kapadokya bölgesindeki Zelve Örenyeri'nde Karşılama Merkezi'nin yapımına başlandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Zelve Örenyeri Karşılama Merkezi'nin yapımının önümüzdeki aylarda tamamlanacağını belirterek, "Kapadokya Alan Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana hem bölgede kaçak yapılaşma ile mücadele ediyor hem de kültür turizminin gelişmesine yönelik süreçlerde yeni yatırımlar yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un bize göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda bir dizi projelendirmelerle, kültürel turizmin gelişmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

'100 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA BİR ÖRENYERİ KARŞILAMA MERKEZİ YAPIYORUZ'

Zelve Örenyeri'ndeki alanların daha önce derme çatma, kaçak dükkanlardan oluşan bir yer olduğunu aktaran İnceciköz, "Hem bölgenin görselliğini kirletiyordu hem de bölgenin dokusuna aykırı bir yapıydı. Daha önce Kapadokya Alan Başkanlığı olarak bu alandaki kaçak yapıları kaldırdık. Köylülerimizle ve esnafımızla konuştuk. Karşılıklı anlayış içinde Kapadokya Alan Başkanlığı olarak buraya yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla bir örenyeri karşılama merkezi yapıyoruz. Burası özel bir ören yeri ve bölge içinde en yoğun ziyaret edilen birkaç noktadan birisi. Biz de hem kullanıcı ihtiyaçlarını hem bölge insanımızın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak güzel ve kapsamlı bir proje hazırladık. Mart ayı sonu veya nisan başı gibi bu çalışmamızı bitirdiğimizde hem daha önce yeri yıkılan köylülerimiz hem bölgeyi ziyaret eden turistlerimiz daha konforlu bir ortamda buradaki doğal güzelliklerin ziyaretini gerçekleştirerek" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI