Kadirli Aşık Feymani Kültür Evi’nin temeli atıldı

Aşık Feymani Kültür Evi’nin temeli atıldı

24.11.2022 - 14:38 | Son Güncellenme:

Aşık Feymani Kültür Evi’nin temeli atıldı

Aşık Feymani Kültür Evi’nin temeli atıldı

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA)- OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde Aşık Feymani Kültür Evi’nin temel atma töreni yapıldı.
Kadirli ilçesinde Aşık Feymani'nin adının verildiği kültür evinin açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Aşık Feymani ve ailesi, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Bu eser benim meslek hayatımda da asla unutmayacağım güzel bir eser olacak ve bu eser uzun yıllar Feymani amcamızın, üstadımızın değerlerini taşıma anlamında çok önemli görev görecek"dedi. 
Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise, “Çukurova bölgesi aşıkların, şairlerin, ozanların bölgesi. Biz Feymani ustamıza kendisinin evinin yanında bir Kültür Merkezi açmaya söz vermiştik ama Feymani ustamızın tercihi Kadirli oldu. Merkezde böyle bir yerin olması Feymani ustamdan sonra da bu kültürün yaşaması açısından önemli” diye konuştu.
Ozan Âşık Feymani ise yaptığı konuşmada, törene katılan herkes teşekkür ederek, “Bu aşıklık geleneği sıradan bir gelenek değil. Başka devletlere bakıyoruz onlar da yok. Doğaçlama dediğimiz, eski söyleyişle irticalen, iki aşık karşı karşıya gelirse anında söyleme sadece Türk milletindeki aşıklık geleneğinde var" ifadelerini kullandı.
Ozan Aşık Feymani, Kültür Evi'nin yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi. Açılış konuşmaları sonrasında okunan duaların ardından Aşık Feymani Kültür Evi’nin temeli Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Ozan Aşık Feymani ile ailesi ve protokol mensupları tarafından atıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI