Çarşamba Samsun'da geleneksel 'Rahvan At Yarışları' düzenlendi

Samsun'da geleneksel 'Rahvan At Yarışları' düzenlendi

02.07.2023 - 15:58 | Son Güncellenme:

Samsun'da geleneksel 'Rahvan At Yarışları' düzenlendi

Samsunda geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

Mehmet Emin COŞKUNDERE/ÇARŞAMBA, (Samsun), (DHA)- SAMSUN’da Çarşamba Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Rahvan At Yarışları bu yıl da renkli görüntülene sahne oldu.

Çarşamba Belediyesi tarafından Yeşilırmak Şenlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları, bu yıl da Yeşilırmak Millet Bahçesi’nde farklı kentlerden 9 kategoride 103 atın katılımıyla gerçekleşti. Yeşilırmak Millet Bahçesi’nde düzenlenen yarışmaya, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanvekili Ümit Kavraz, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Barik Çiçek, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneği yaşatmanın gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeşilırmak şenliklerimizin finalini Geleneksel Rahvan At Yarışlarımız ile yaptık. Kıyasıya rekabet, büyük bir dostluk ortamında güzel bir yarış gerçekleşti. Farklı illerden birçok sporseverde ilçemizdeydi. İlçemizde bir geleneği yaşatıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Yarışmaya katılan sporcularımıza, izlemeye gelen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sporun kenti Çarşambamızda sporu ve sporcularımızı desteklemeye, ilçemizde birçok spor müsabakası ile hemşehrilerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı (DHA)

FOTOĞRAFLI