Merkez Zonguldak’ta DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

Zonguldak’ta DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

01.03.2024 - 13:54 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

Zonguldak’ta DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta jandarmanın terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri DEAŞ’a yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında teknik takip ve telefon dinlemelerinin ardından 4 gün önce eş zamanlı operasyon düzenledi. Çaycuma ve Gökçebey ilçelerindeki adreslere yapılan operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda yasaklı yayın ele geçirildi. MASAK tarafından hazırlanan raporda şüphelilerin terör örgütü DEAŞ’a maddi destek sağladıkları tespit edildi.

Terör örgütüne finansman sağladıkları ve üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüphelinin çocuklarını da okula göndermedikleri tespit edildi. 4 günlük gözaltı süresinin sona ermesinin ardından şüpheliler, Jandarma Asayiş Komando Timleri'nin de katılımıyla geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. 

Haberin Devamı

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Zonguldak’ta, DEAŞ üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 5 kişiden D.A., M.U., T.A. ve M.G. tutuklandı. M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananların adliye önünde bekleyen yakınlarından bazısı hakaret, bazıları dua ederken, biri ise ‘Yavrum, sen babana acımadın mı? Kanser babana acımadın mı? Babanın sesi kısıldı. Babana nasıl kıydın?’ diyerek gözyaşı döktü.

Zonguldak Valiliği’nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, “Operasyon neticesinde; 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup, çıkarıldıkları adli makamlarca 4’ü tutuklanarak ceza infaz kurumuna sevk edilmiş, 1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve örgütsel materyale el konulmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadeleye etkin bir şekilde devam edilmektedir. Terör örgütlerine yönelik operasyonlarımız terör örgütleri yok edilinceye kadar kararlılıkla sürecektir.” ifadeleri kullanıldı. (DHA)