Merkez Zonguldak'ta sağlık çalışanlarından İsrail’e ‘sessiz yürüyüş’ ile protesto

Zonguldak'ta sağlık çalışanlarından İsrail’e ‘sessiz yürüyüş’ ile protesto

30.12.2023 - 16:23 | Son Güncellenme:

Zonguldak'ta sağlık çalışanlarından İsrail’e ‘sessiz yürüyüş’ ile protesto

Zonguldakta sağlık çalışanlarından İsrail’e ‘sessiz yürüyüş’ ile protesto

Ebubekir EKİCİ/ZONGULDAK (DHA)- ZONGULDAK’ta sağlık çalışanları ve öğrenciler Filistin’e destek için sessiz yürüyüş yaptı. Yürüyüşte ‘Hastaneye saldırı savaş suçudur. Ben doktorum, hedef değil. Soykırımı kim durduracak. Bebekler uyurken susulur, ölürken değil. Hastaneler morga dönüşmesin’ yazılı dövizler taşındı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) öğrencisi Stajyer Doktor Mehmet Rasim Meriç, bombardımanların hastane ve ambulansları hedef alması ile materyal eksikliği nedeniyle Gazze’deki doktorların tedavi imkanı sunamadıklarını söyledi. 

Filistin’e destek olmak ve İsrail’e tepki göstermek isteyen sağlık çalışanları, İstasyon Caddesi’nde buluşarak Madenci Anıtı’na ‘sessiz yürüyüş’ yaptı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ile öğrencilerin katıldığı yürüyüşte ‘Hastaneye saldırı savaş suçudur. Ben doktorum, hedef değil. Soykırımı kim durduracak. Bebekler uyurken susulur, ölürken değil’ yazılı dövizler taşındı. 

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan ZBEÜ öğrencisi Stajyer Doktor Mehmet Rasim Meriç, “Artık maskeler düşmüştür. Gerçekler ortaya çıkmıştır. İnsan haklarından bahsedenlerin mumları sönmüştür. Tüm dünyadan yükselen seslere ve feryatlara rağmen savaş suçları ve soykırımlar devam etmektedir. Çocuklar, bebekler, kadınlar ve masum siviller umarsızca bombalanmaktadır. Yaralıların tedavi edilmeye çalışıldığı hastaneler bombalanmaktadır. Yaralı taşıyan ambulanslar dahi hedef alınmaktadır. Hekimler ve sağlık çalışanları kan görmeye, yaralı görmeye; aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya, saatlerce ayakta kalmaya, ailesini günlerce görmemeye alışıktır. Ancak önüne gelen yaralıya yardım eli uzatamamaya hiç alışık değildir ve hastalarının gözlerinin önünde yavaş yavaş ölümü, tecrübe edebileceği en büyük acılardan biridir. Peki, Gazze’deki doktorlar ve sağlık çalışanları ilaç ve cerrahi ekipmanlarının tahrif edilmesi, sterilizasyon sağlanamayışı, elektrik ve oksijen kaynaklarının kesilmesi nedeniyle kaç gündür bu acıyı yaşıyor biliyor musunuz? Bazen ailelerinden yaralılar ve şehitler getiriliyor hasta baktıkları odalara, koridorlara. İnsanlık dramı bu değilse nedir? Gazze’de hâlâ sağlıklı bir su kaynağı yok, elektrik yok, ulaşım yok; yemek kısıtlı, kalacak yer kısıtlı, can güvenliği yok! Gazze mi yoksa tüm dünyanın vicdanı mı yalnızlığa terk edildi?” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI