Gündem Yerel meclis kuruluyor

Yerel meclis kuruluyor

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin Kurtuluş Kongresi’nin koordinatörü, Hasan Şindi, Afrin’de 30 kişilik bir meclis kuracaklarını belirterek “ÖSO 1 ay Afrin’de kalacak” dedi...

Yerel meclis kuruluyor

Gaziantep’te 18 Mart’ta düzenlenen “Afrin Kurtuluş Kongresi”nin koordinatörlüğünü yapan Afrinli Kürt Hasan Şindi, Afrin’de bundan sonraki süreçte halkın evlerine dönmesini ve huzurlu şekilde yaşamasını arzu ettiklerini söyledi. Afrin’de 30 kişilik yerel meclis kuracaklarını dile getiren Şindi, “Kongreyi bitirdik, artık iş yapmaya başlayacağız. Afrin’e gidip, meclisi kuracağız. Bu meclisimizde Kürt, Alevi, Arap ve Ezidi halkımızın temsilcileri yer alıyor. Afrin polisini oluşturmak istiyoruz. Özgür Suriye Ordusu 1 ay Afrin’de kalacak. Afrin’i bu şekilde korumayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Afrin’i inşa edeceğiz’

Türkiye’nin desteğiyle Afrin’in yeniden kalkınacağına vurgulayan Şindi, “En önemli şey YPG/PKK’yı tamamen Afrin’den temizlemek. Bu operasyon iyi bir şekilde geçti. Halkımızın evine dönebilmesi için bir şekilde yol açılması lazım. Allah Türkiye’den razı olsun. Biz istiyoruz ki Suriye’de Esed dahil hiçbir silahlı örgüt kalmasın. Suriye’deki herkes de bunu istiyor. Artık yeni bir Afrin inşa edeceğiz. Biz orada hür ve özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz. Rusya ve rejim 1 günde 170 kişi öldürdü ama Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin zarar görmemesine dikkat edildi. Bunu herkes biliyor” diye konuştu.

PKK’ya tepki var

Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği Başkanı Abdülaziz Temo da şunları söyledi: “YPG/PKK’nın DEAŞ’tan farkı yoktur. Onlar da Türkiye’ye zarar verdi. Yedi yıldan bu yana Afrin’de insanlara zulmettiler, Afrin’de yeni bir ‘Kandil’ kurmak istediler. Suriyeli Kürtler, Türkiye’nin düşmanı değil. Suriye’nin Kürtleri, Esed’in düşmanıdır. Türkiye günlerdir Afrin’de, buna rağmen hiçbir sivile zarar verilmemesinin yanında onların evlerini yıkmadılar, onların güvenliğini sağladılar.”

Yazarlar