Siyaset Yerel seçimde iş birliği için harekete geçildi! İttifak için ilk temasta uzlaşma

Yerel seçimde iş birliği için harekete geçildi! İttifak için ilk temasta uzlaşma

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti ile MHP arasında, yerel seçimlere dönük ittifak için ilk temas genel başkan yardımcıları Özhaseki ile Durmaz arasında gerçekleşti. Temasta “detayların heyetler arası görüşmelerde netleştirilmesi” konusunda uzlaşmaya varıldı

Yerel seçimde iş birliği için harekete geçildi İttifak için ilk temasta uzlaşma

AK Parti ile MHP arasında, yerel seçimlere dönük ittifak için gerçekleşen ilk temasta “detayların heyetler arası görüşmelerde netleştirilmesi” konusunda uzlaşmaya varıldı. Türkiye’nin ve Cumhur İttifakı’nın geleceği konusunda benzer hassasiyet ve endişeleri paylaşan taraflar, ittifak iradesinin yerelde de devam etmesi konusunda aynı noktada buluştu.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “24 Haziran’daki kazanımlar 31 Mart’ta heba olmasın” ifadeleriyle AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlerde de ittifak yapılması gerektiğini gündeme getirmişti. Bahçeli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ı AK Parti ile temas konusunda görevlendirmişti. “Cumhur İttifakı’ndaki dayanışmamız ne ise, yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi görevlendirmişti. MHP’de heyette yer alacak ikinci kişi için ise Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı’nın adının geçtiği öğrenildi.

Haberin Devamı

AK Parti ile MHP arasındaki ilk temas dün akşam gerçekleşti. AK Parti ve MHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları Özhaseki ve Durmaz, dün akşam bir araya geldi. Partilerinin yerel seçimlerde ittifak konusuna nasıl baktıklarını masaya yatıran ikili ön görüşme niteliğindeki toplantıda, fikir teatisinin yanında sürece ilişkin yol haritasının nasıl olacağı konusunu ele aldı. Erdoğan ve Bahçeli’nin yerel ittifaka ilişkin görüşleri ekseninde partilerin pozisyonları karşılıklı teyid edildi.

Dostane bir görüşme

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede Özhaseki, 24 Haziran seçimlerindeki Cumhur İttifakı’nın mahalli idareler seçimlerinde “iş birliği” yöntemiyle devam ettirilmesine yönelik öneriyi, büyük önem verdikleri Cumhur İttifakı’na, “sahip çıkıldığının göstergesi” olarak gördüklerini vurguladı. Ancak bu iş birliğinin detaylarının heyetler halinde yapılacak görüşmelerde ele alınmasının daha doğru olacağını ifade etti. Görüşme sonrası Milliyet’in sorularını yanıtlayan Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın talimatıyla bundan sonra sayın Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla heyetler arası görüşmeyi yapacağız” dedi. Özhaseki, “Bu görüşme için bir tarih belirlediniz mi?” sorusuna “Sayın Cumhurbaşkanımızın dönmesini bekleriz herhalde” karşılığını verdi. Özhaseki ilk buluşmada ayrıntılara girmeme görüşünü benimsediklerini, detayların heyetlerarası görüşmede ele alınacağını bildirdi. Durmaz ise Milliyet’e yaptığı açıklamada “Dostane bir görüşme oldu. Cumhur ittifakı iradesinin yerel seçimlerde de sürmesi konusunda prensipte uzlaşma sağlandı. Herhangi bir detay görüşmedik. Bundan sonra nasıl ilerleme olacağı konusunda heyetler bir araya gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Son söz liderlerin

Bu ilk temasın ardından AK Parti ve MHP arasında dörtlü görüşmenin 1 Ekim’deki yasama yılı açılışı ve partilerin gerçekleştireceği kamplar sonrasında yapılması bekleniyor. Heyetlerin ittifak modeliyle ilgili görüşmelerinin ardından son noktayı Erdoğan’la MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapacağı görüşme belirleyecek.