Ekonomi Yerel zincirler KDV indirimi istiyor

Yerel zincirler KDV indirimi istiyor

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel zincir marketlerde manav, kırmızı et, bakliyat, unlu mamuller, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesini talep ettiklerini belirterek, “Bu indirim vatandaşımıza yarar. Sağlanacak indirimle sepetler daha ucuza dolar” dedi.

Yerel zincirler KDV indirimi istiyor

Tanzim talebi

Haberin Devamı

‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ etkinliğinde konuşan Altunbilek, ücretli fiyat uygulamasının ardından, daha önce yılda kişi başı 440 olan plastik poşet kullanım sayısının, 4 ayda önemli ölçüde azalarak senelik bazda 70’e kadar indiğini söyledi. Altunbilek, her yıl yüzde 15 civarında artan maliyeti bir şekilde sineye çektiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Köylere kadar açılan indirim mağazaları yerel zincirlere büyük zarar vermeye devam ediyor. Et ve kıymadan sonra yereller olarak sebze-meyve konusunda da üvey evlat olduk. Son dönemde sebze meyve satışları için alınan önlemler maalesef yerel zincirlere zarar verdi. İsterdik ki, uygun şartların sağlandığı bir ortamda halkımızın meyve-sebze tedarik kanalı yine biz olalım ya da tanzim satış koşulları sadece 5 zincir marketin 16 bin şubesine sunulmasın. Zira bizim 4 bin üyemiz mevcut. Bize üye olmayan 4 bin zincir daha var. Bu durum bize zarar veriyor.”

Haberin Devamı

Altunbilek, “Yan yana market açılmasın. Çalışma saatleri kısalsın. Haftanın bir günü tatil olsun” önerilerinde bulundu.