Ekonomi Yerli BiP’te kullanıcı sayısı 25 milyonu aştı

Yerli BiP’te kullanıcı sayısı 25 milyonu aştı

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yerli BiP’te kullanıcı sayısı 25 milyonu aştı

Turkcell’in yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP’in kullanıcı sayısı giderek artıyor. Son bir yılda kullanıcı sayısını yüzde 70 oranında artıran BiP, Afrika’dan Antartika’ya 192 farklı ülkede milyonlarca kullanıcıdan tam not aldı. Uygulama tüm dünyada 25 milyondan fazla kullanıcıyı buluşturuyor.

Haberin Devamı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’den çıkan yerli teknolojilerin yakaladığı başarının gurur verici olduğunu belirterek, “BiP, yalnızca Türkiye’deki yasal mevzuat ve regülasyonlara değil, Avrupa Birliği tarafından konulmuş veri güvenliği kanunlarına da uyumlu olarak hizmet veriyor. Tüm verisi Türkiye’deki veri merkezlerinde tutulan BiP, Türkiye’nin doğrudan milli güvenliğini ilgilendiren veri güvenliği meselesinde de en üst düzey güvenceyi sunuyor. Ayrıca BiP’i Hollanda merkezli yüzde 100 Turkcell iştiraki olan Lifecell Ventures Coöperatief U.A şirketimiz üzerinden sunarak, bu uygulamanın Avrupa Birliği’nin fikri mülkiyet haklarına uygun olarak dünyaya yayılmasını sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Global bir platform

Terzioğl, BiP’in Keşfet ile yüzlerce servise kolay erişim, grup görüntülü görüşme, anlık karşılıklı takip etme, Avrupa’da ve Orta Doğu’da ilk kez BiP’ten cebe para gönderme gibi birçok özelliğiyle global ölçekte bir platforma dönüştüğünü dile getirdi.