Ekonomi Yerli oto 3 model ön sipariş kapalı

Yerli oto 3 model ön sipariş kapalı

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Türkiye’nin otomobili’ projesini yapacak 5 babayiğit, çalışmalar hakkında ilk açıklamayı yaptı. Proje orta vadede tek bir platform üzerinde üretilecek 3 elektrikli modelden oluşacak.

Yerli oto 3 model ön sipariş kapalı

Üç fazdan oluşacak proje için 15 yıllık yatırım hamlesi yapılacak. Yerli marka ilk otomobilin prototipi daha önce açıklandığı gibi 2019 yılında, seri üretime geçişi de 2021 yılının sonunda yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

‘Daha zamanı var’

Açıklamada, “Şu aşamada bir ön sipariş alma durumu söz konusu değil. Üretim yeri kararı ise yapılmakta olan teknik ve finansal analiz çalışmalarının tamamlanmasını müteakiben verilecek” denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 2 Kasım 2017’de imzalanan protokol kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu ortaklığında çalışmalar başlatılmştı

Yönetici aranıyor

İstanbul’da faaliyete geçen proje ofisinde, proje operasyonlarının günlük yönetimi ve takibinin yapıldığı belirtilerek, farklı ülkelerde başarılı işlere imza atmış çok geniş bir ekiple çalışıldığı ve devlet tarafından güçlü bir şekilde desteklenen projede dünya standartlarında bir sonuca ulaşma gayesi içinde olunduğu ifade edildi.

Yazarlar