Ekonomi Yerli üretimle tekno ihracat hamlesi

Yerli üretimle tekno ihracat hamlesi

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yerli üretimle tekno ihracat hamlesi

Sunny Elektronik markası altında televizyon, ses sistemleri, uydu sistemleri, mini ve ev tipi elektrik süpürgesi, çay makinesi gibi ürünler üreten Atmaca Elektronik, ihracat hamlesine kalktı. Şirket, kendi markaları haricinde teknolojide dünyanın dev markalarına da üretim yapıyor.

Haberin Devamı

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, geçen yıl başlattıkları ihracat atağıyla 78 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “2018’i ihracatta açılım dönemi olarak tanımladık. 2019’da bu yönde dev adımlar bizi bekliyor. Yerli sermaye ve üretimimizden aldığımız güçle ihracatta çok büyük hamleler atacağız. Avrupa’da ofis kurma aşamasındayız. Önce Almanya’da ardından Fransa, İtalya ve İspanya’da ve hatta Güney Amerika’da ofislerimiz olacak” dedi.

Üçüncülük hamlesi

İstanbul’daki üretim tesislerini 2005 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiklerini anımsatan Atmaca, “110 bin metrekarelik alanda seri üretime başladık. Sunny Elektronik markası altında televizyon, elektrik süpürgesi, küçük ev aletleri ve uydu üretimi ile dört ana grupta üretim yapıyoruz. Bugün Türkiye’nin üçüncü büyük elektronik üreticisi ve ihracatçısı konumuna geldik. Yine Türkiye’nin ilk yerli ve alanında öncü Jumbo markasını züccaciye devi haline dönüştürmeyi başardık. Bütün bunlar bizim için gurur kaynağı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adem Atmaca, Sunny’nin ihracat çalışmalarında yükselen bir başarı grafiği sunduğunu da kaydederek, “Turquality programı kapsamında kısa sürede Türkiye’de televizyon ihracatında üçüncü konuma yükseldik. İkinci ile aramızdaki fark hızla daralıyor. Ar-Ge merkezimizin teknolojideki üstün gücüyle ihracattaki hedefimiz de yükseliyor. Bu yıl bir parçası olduğumuz marka destek programı sayesinde ihracatta açılım dönemi başlattık. Bunu 2019’da da sürdüreceğiz. Şu an 78 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2019’da bu rakamın da üzerine çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yerli üretimle tekno ihracat hamlesi

8K televizyonlar

Üretim kapasitelerinin şu anda 1 milyon adet olduğunu aktaran Adem Atmaca, “3 milyonu hedefliyoruz. Yatırımlarımız sürekli devam ediyor. Görüntü teknolojilerini, HD çözünürlükleriyle başlayarak 4K teknolojilerine kadar yükselterek, bu süreçte OLED ekranları piyasaya sürdük. 8K UHD medya oynatıcı, 8K UHD video wall ve 8K UHD TV ürünlerini ticari ve bireysel müşterilerimize sunmaya hazırlanıyoruz. Yüzde yüz yerli 8K UHD televizyonları sektöre sunacağız” dedi.