Gündem YGS sınav sonuçları hangi gün açıklanacak? (ÖSYM tarihi belirledi)

YGS sınav sonuçları hangi gün açıklanacak? (ÖSYM tarihi belirledi)

24.03.2017 - 08:35 | Son Güncellenme:

YGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 12 Mart'ta sınava giren öğrenciler için ÖSYM sınav takvimini belirledi. YGS sınav sonuçları 28 Mart'ta erişime açılacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını kimlik bilgileri ile giriş yaparak internetten öğrenebilecek.

YGS sınav sonuçları hangi gün açıklanacak (ÖSYM tarihi belirledi)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)/ Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurularında, e-okul’dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sisteminin 17 Mart 2017 tarihinde açıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

ÖSYM'DEN YGS ADAYLARINA ÖNEMLİ DUYURU

2017-YGS/LYS başvurularında, e-okul’dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 17 Mart 2017 tarihinde açılacaktır.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

YGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversiteye girişin birinci aşaması olan ve 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın soruları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Öğrenciler şimdi de YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre YGS sonuçlarının açıklanma tarihi 28 Mart 2017 olarak belirtilmekte.

LYS TARİHLERİ

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran

LYS-1 (Matematik): 11 Haziran

LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran

ÖSYM 2017 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yazarlar