Haberler İçecek Tarifleri Yılbaşı gecesi kokteylleri Yılbaşı gecesi kokteylleri Yılbaşı gecesi evde hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli kokteyl tarifleri… 1 Abbey Malzemeler: 4.5 cl. Cin 3 cl. Portakal Suyu 2 damla Angustra Bitter 1 damla kırmızı Cinzano Yapılışı: Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler bir miktar ince kırılmış buzla Shaker'da çalkalanarak soğutulur ve kokteyl bardağına boşaltılır. Bir kokteyl kirazı ilave edilerek servis edilir. 2 Adam and Eve Malzemeler: 3 cl. Cin 3 cl. Konyak 3 cl Yvette (Menekşe) Likörü Yapılışı: Yukarıdaki ölçüleri belirtilen içkiler birkaç damla limon suyu ile birlikte iyice çalkalanır ve kokteyl bardağına boşaltılır. 3 Angels delight Malzemeler: 2 cl. Grenadine 2 cl. Portakal Likörü 2 cl. Menekşe Likörü 2 cl. Krema Yapılışı: Pousse Cafe bardağına yukarıdaki içkileri sırasıyla boşaltınız. Fakat bu içkiyi hazırlarken öyle bir özenli olmalısınız ki bir içki diğer bir içkiyle karışmasın... 4 Bartender Malzemeler: 2.5 cl. Cin 2.5 cl. Sherry 2.5 cl. Dubonnet 2.5 cl. Dry Vermut 1 Damla grand marnier Hazırlanması: Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler cam kokteyl karıştırma kabında 3-4 buzla karıştırılarak soğutulur. 5 Bermudiane rose Malzemeler: 4.5 cl. Cin 1 Damla Nar Şurubu 1 damla Kayısı Likörü 3 cl. taze limon suyu Hazırlanışı: Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler, 3-4 parça buzla Shaker'da karıştırılarak soğutulur. 6 Caledonia Malzemeler: 3 cl. Konyak 3 cl. Kakao Likörü 3 cl. Süt 1 adet taze yumurta 1 damla Angustura Bitter Hazırlanışı: Yukarıda ölçüleri belirtilmiş olan içkiler, 4-5 parça buzla kokteyl çalkalama kabında iyice çalkalanarak soğutulur. Büyük boy bir kokteyl bardağı ya da parfait bardağında servis edilir. 7 Cuba libre Malzemeler: 4.5 cl. Rum Kola Limon Hazırlanışı: Bir bardağa 2 parça buz koyunuz. Üzerine bir dilim limon ve 4.5 cl rum ilave ediniz. Bardağı kola ile doldurunuz. 8 Depth bomb Malzemeler: 4.5 cl. Applejack 4.5 cl. Konyak 1/4 Bar kaşığı Nar Şurubu 1/4 Bar kaşığı taze limon suyu Hazırlanışı: Yukarında ölçüleri belirtilen içkiler, 4-5 parça buzla Shaker'da çalkalanarak soğutulur. 9 Gokbah Malzemeler: 3 cl. Vişne likörü 6 cl. Taze portakal suyu 1 adet kesme şeker Şampanya Hazırlanışı: Highball bardağına 2 parça buz konur, üzerine yukarıdaki ölçüleri belirtilmiş içkiler konur. Bardak soğuk şampanya ile doldurulur, 1 dilim portakal ve 1 kokteyl karıştırma çubuğu ile servise hazır edilir. 10 Green ocean Malzemeler: 2cl. Smirnoff Vanilya 2cl. Tekila 2cl. Safari 1cl Monin Karamel Şurup 8cl. Elma Suyu 1cl Monin Yeşil Elma Şurubu Hazırlanışı: Yukarıda ölçüleri belirtilmiş olan içkiler Shaker'da çalkalanarak soğutulur. Geniş ağızlı bir bardakta yeşil elma garnisi ile servis edilir. 11 Highland Malzemeler: 4.5 cl Kırmızı Vermut 4.5 cl İskoç Viskisi 1 Damla Turunç Likörü Hazırlanışı: İçkiler, shaker'da çalkalanarak soğutulur. Kokteyl bardağına süzülerek ince kesilmiş bir limon kabuğu zarıyla servise hazır edilir. 12 Honeymoon Malzemeler: 4.5 cl. Applejack 3 cl. Beyendik Likörü 3 cl. Taze Limon Suyu 3 Damla Portakal Likörü 1/2 Bar Kaşığı Şeker Şurubu Hazırlanışı: Yukarıda ölçüleri belirtilen içkiler 4-5 parça buzla shaker'da karıştırılarak soğutulur. 13 Houla houla Malzemeler: 6 cl. Cin 3 cl. Taze Portakala Suyu 1 Damla Portakal Likörü Hazırlanışı: Yukarıdaki içkiler Shaker'da çalkalanarak soğutulur ve kokteyl bardağında servis edilir. 14 İce mohito Malzemeler: Yarım Misket Limon Rom 6-7 Nane Yaprağı 1 Yemek kaşığı Esmer Şeker Soda Hazırlanışı: Öncelikle misket limonlarını iri küpler halinde doğrayın ve geniş ağızlı bir bardağın içine boşaltın. Ardından üstüne 2 yemek kaşığı esmer şekeri ve nane yapraklarını ekleyip tokmak ile hafifce ezin ve bardağın içine 1 cm boşlık kalana kadar buzla doldurun. Üstüne 2 parmak kalıncaya kadar rom ekleyin ve üstünü soda ile doldurun. Son olarak nane ve limon yapraklarıyla süsleyerek servise hazır edin. 15 Brant Malzemeler: 5 cl konyak 1 cl nane likörü Yapılışı: Bütün malzemeler shakerda karıştırılır ve soğutulur. yılbaşı