Geri Dön

Yılbaşı için rengarenk makaron tarifi

Yılbaşını evde kutlayacağınız kesinleşti. Misafirlerinize eşsiz bir tatlı sunmak istiyorsunuz; hem renkli, hem lezzetli, hem farklı olması önceliğiniz. Bir çeşit kurabiye türü olan makaron yapmaya ne dersiniz? Şık bir kabın içindeki rengarenk görüntüsüyle, önce hangisini tadacağınıza karar veremeyeceksiniz.

Yılbaşı için rengarenk makaron tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

20 adet makaron için;
125 gram toz badem,
125 gram pudra şekeri,
120 gram toz şeker,
50 gram su,
80 gram yumurta akı

Kreması için;
100 gram fildişi küvertür çikolata veya bitter çikolata
200 gram krema

Yılbaşı İçin Rengarenk Makaron Nasıl Yapılır?

Toz badem ve pudra şekeri karıştırılır. (Renklisi için gıda boyası eklenmelidir)

Su ve toz şeker, cezvede 118 dereceye kadar kaynatılır.

Yumurta akları başka bir kap içerisinde çırpılır.

118 derecede olan şerbet, 7-8 kerede kabaran yumurta akına yedirilir.

Şerbet yedirilen yumurta akları toz badem ve pudra şekeri karışımına eklenir.

Hazırlanan makaron hamuru, krema torbasına alınıp yağlı kağıtlı tepsiye 3 santimetrelik aralıklarla sıkılır.

120 derecedeki fırında 29 dk. pişirilir.

Krema Yapılışı

Krema, sos tenceresinde ısıtılmalıdır ve kaynatılır.

Krema kaynama noktasındayken ocaktan alınır ve içine çikolata ilave edilir.

Çikolata sos elde edilinceye kadar iyice karıştırılır. Buzdolabında 30 dk. bekletilir.

Makaronları birleştirme adımı

Kurabiyeler spatulayla yağlı kâğıttan ayrılır.

Soğuyan krema ise, krema torbasına alınır. Makaron kurabiyesinin içine sıkılır.

Diğer makaron kurabiyesi kremanın üstüne bastırılır. Bütün kurabiyeler bitene kadar aynı işlem uygulanır.

 

Püf noktaları nelerdir?

Makaron, acıbadem kurabiyesine benzerliğiyle biliniyor; fakat makaron acıbadem kurabiyesinin biraz daha yumuşağı. Kökeni İtalya’ya dayanır; ancak Fransa’da son halini aldığından, Fransız kurabiyesi olarak bilinir. Makaronun içine dilediğiniz her aromayı katabilirsiniz. İster vişne, ister portakal, ister lavanta, ister mango, ister böğürtlen... Renklendirmek için ise, jel haldeki gıda boyaları kullanılıyor.

Makaron yapımı bunca güzelliğiyle doğru orantılı olarak, bir hayli zor. Malzemelerin gramajına, makaronun tam tarifine bağlı kalmak gerekiyor. Her malzemeyi eksiksiz, gramajına göre katsanız bile, her şey tamamen tarife göre uygulansa bile, sonuç bazen istediğiniz gibi olmayabiliyor. Ancak makaron yapmanın belli püf noktaları mevcut.

•Öncelikle, bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Örneğin su, buzdolabından çıkarılmamalıdır.
•Doğru ölçü için, muhakkak şeker derecesi kullanılmalıdır.
•Yumurta akının (mereng) kıvamı, kaşıkla kesilebilir şekilde katı olmalıdır.
•Yumurta akı hazırlandığında, sürekli aynı yönde çırpılmalıdır.
•Mutfak camı kapalı tutulmalıdır, en ufak bir esintide makaronlar çatlayabilir.
•İç dolgu için taze meyve kullanılmamalıdır.
•Su ve şeker karıştırıldığında 115 derecedeyken yumurta akı çırpılmalıdır, 118 derecede ise su ve şeker merenge eklenmelidir.
•Fildişi küvertür, renkli kremalar için kullanılmalıdır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber