Geri Dön

Yılbaşı sofranızı renklendirecek kolay meze tarifleri

Yeni yıla evde harika bir sofra eşliğinde gireceklere önerimiz masanızın gözdesi olacak kolay fakat birbirinden lezzetli yılbaşı mezeleri. İşte yılbaşı gecesi sofranızı renklendirecek lezzetli yılbaşı meze tarifleri.

Yılbaşı sofranızı renklendirecek kolay meze tarifleri

Havuç Tarator Tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler

•5 adet orta boy havuç
•1,5 su bardağı yoğurt
•1 diş sarımsak
•4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz

Yapılışı

Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendeyle havuçların tamamını güzelce rendeleyin. Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar 5-6 soteleyin. Sotelediğiniz havuçları soğuması için bir kenara bırakın. Ardından sarımsakları rendeleyin ve biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu sotelediğiniz havuçlara ekleyerek güzelce karıştırın. Servis edene kadar buzdolabında soğuması için bekletin. Servis tabağınıza aldığınız havuç taratoru dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Haydari Tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler

•1,5 su bardağı süzme yoğurt
•50 gr beyaz peynir
•1 diş sarımsak
•1 küçük tutam dereotu
•1 küçük tutam nane
•Tuz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

1,5 su bardağı süzme yoğurdunuzu 50 gr ezilmiş beyaz peynirle karıştırın. Rendelediğiniz sarımsağı karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. İnce bir şekilde kıydığınız dereotunu ve zeytinyağını yoğurdunuza ekleyerek iyice karıştırın. Servis tabağına aldığınız haydariyi maydanoz, ceviz ve kuru baharatlarla süsleyebilirsiniz. 1-2 saat buzdolabında dinlemesi için beklettikten sonra servis edin.

Elmalı Kereviz Salatası Tarifi

Malzemeler

•1-2 adet kereviz
•1 adet orta boy elma
Yarım limon suyu
•4-5 yemek kaşığı yoğurt
•4-5 yemek kaşığı mayonez
•Ceviz
•1-2 diş sarımsak
•1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Kerevizleri soyup rendeleyin. Kerevizleretuz ve limon suyu ekleyip iyice karıştırın. Elmanın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Ardından rendelediğiniz elmayı süzün ve elmaları kerevizlere ekleyin. Elma ve kerevizi ekledikten sonra yoğurt ve mayonezle karıştırın.
Ceviz içlerini istediğiniz büyüklükte kırıp ve hazırlamış olduğunuz tüm karışıma ekleyin. Ardından servis tabağınızı dilediğinizce süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber