Siyaset Yıldırım’ın ‘beton ekonomisi’ yanıtı: İnsansız hava aracı beton mu?

Yıldırım’ın ‘beton ekonomisi’ yanıtı: İnsansız hava aracı beton mu?

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ekonomisinin kötüye gittiğini söyleyenlere “Boşa sevinmeyin, Türkiye’nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat” diyen Başbakan Yıldırım, “Büyümeye ‘beton ekonomisi’ diyorlar. Soruyorum, insansız hava aracı beton mu?” diye sordu

Yıldırım’ın ‘beton ekonomisi’ yanıtı: İnsansız hava aracı beton mu

Başbakan Binali Yıldırım, “Tutturmuşlar ‘ekonomi kötüye gidiyor’, boşa sevinmeyin, Türkiye’nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat” dedi. Binali Yıldırım, Tokat’ta partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına, Tokatlıların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek başladı. Tokatlıların 24 Haziran’da “yıkım ekibine” Osmanlı tokadı vuracağına, birlik, dirlik, kardeşlik için evet diyeceğine olan inancını dile getiren Yıldırım, “Bu ay iki bayram kutluyoruz. Birincisi Ramazan Bayramı, ikinci bayram da önümüzdeki pazar ‘seçim zaferi’ bayramı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Cıbılın kabadayısı’

Alanda açılan “Apolet sökmek, traktöre binmeye benzemez” pankartını okuyan Yıldırım, “Şehit Onbaşılar, Nene Hatunlar daha ölmedi. Bu tip, böyle atıp tutanlara bizim memlekette ne derler biliyor musunuz? Cıbılın kabadayısı derler” diye konuştu.

Yıldırım, devletle milleti buluşturduklarını, Ankara’nın kapılarını millete açtıklarını, her vatandaşı eşit gördüklerini aktardı. Bir siyasetçinin üç değere sahip olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: “Siyasetçi, ahlaklı, bilgili cesur olmalıdır. Sizin bağrınızdan çıkan bu kadrolar, bu değerlerin sahibi olduğu için 15 yıldır yorulmadan millete hizmet ediyor. Dilini, üslubunu milletten aldığı için bu kadrolar başarılı oldu. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışan, evlere şenlik adaylar var. Onlara sorarsanız AK Parti 15 yıldır hiçbir şey yapmamış. Ne diyelim bunlara? Bunlara Tokatlıların bir lafıyla cevap verelim. Cahile laf yetmez, çalıda gül bitmez. Bunların işi bu. Bunlar memleketin işleriyle o kadar alakasız, ilgisiz ki Türkiye’nin 2002’den nerelere geldiğinin farkında bile değiller ama Tokat farkında. Tokat, elini açmış 24 Haziran’ı bekliyor.”

Haberin Devamı

Muhalefetin yalan dolanla iş yaptığını söyleyen Yıldırım, “Tutturmuşlar ‘ekonomi kötüye gidiyor’, boşa sevinmeyin, Türkiye’nin ekonomisi sağlam da sizin akıl hocalarınız sakat. Madem durum kötü o halde 2018’in ilk 4 ayının büyümesi neden 7.4 oldu? Dünyada niye bir numara oldu? Büyümede Türkiye tekrar bir numara. Buna ne diyeceksiniz?” dedi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu başarıyı görmek istemeyenler, görmek istemezler. Türkiye, helikopteri hangi dönemde yaptı? CHP döneminde mi helikopter yaptık? Atak Helikopteri’ni üreterek şu anda ihracatını bile yapıyoruz. Büyümeye ‘beton ekonomisi’ diyorlar. Soruyorum, insansız hava aracı beton mu? Türkiye’nin insansız hava aracı ne zaman yapıldı? Bunu Sayın Kılıçdaroğlu ve İnce’ye sorun bakalım, ne diyorlar.”

Türk iş adamlarının dünyanın her yerinde iş yaptığını ifade eden Yıldırım, milletin AK Parti’nin icraatlarını bildiğini ve takdir ettiğini belirtti. Yıldırım, “Bu sebeptendir ki 16 yıldır eveleyip geveleyip, boş lafla memleketi meşgul eden CHP’ye değil AK Parti’ye oy veriyor. Oyunbozana, iş bilmeze, lafazana bu ülkeyi emanet etmiyorsunuz. Çocukların, gençlerin, kadınların geleceğini emanet etmiyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Cumhur millet aklı’

Yıldırım, 24 Haziran’a bir hafta kaldığını anımsatarak son bir haftanın güzel değerlendirilmesini istedi. Seçime “Cumhur İttifakı” adı altında girdiklerini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhur İttifakı’nda AK Parti-MHP var. Birlikte giriyoruz. Cumhur İttifakı, terörün, bu ülke topraklarından kökünü kazımak demektir. Bu adayların hiç terörden bahsettiğini gördünüz mü? Hiç FETÖ ile mücadeleden bahsettiğini gördünüz mü? Hiç PKK için ne gibi tedbirler alacaklarını duydunuz mu? Onun için Cumhur İttifakı millet aklıdır, Türkiye’nin bekasıdır, Türkiye’nin istikbalinin teminatıdır. Bu yola 15 Temmuz’dan sonra beraber çıktık. Devlet Bey ile Anayasa değişikliğini yaptık. Sonra halk oylamasına birlikte gittik. Şimdi de Cumhur İttifakı olarak ortak adayımız Erdoğan’ı yine birlikte seçeceğiz. Seçime de AK Parti, MHP kendi adaylarıyla ortak giriyor. Hayırlı uğurlu olsun. Yıkım ekibine karşı yapım ekibi iş başındadır.”

Haberin Devamı

‘Kara trene bindirelim’

Başbakan Yıldırım, Tokat mitinginin gittiği Sivas’ta Ak Parti döneminde yapılan hizmetlerden bahsetti.

Başbakan Yıldırım, muhalefetin ülkeye hizmet dertleri olmadığını savunarak şöyle devam etti: “Hızlı treni hayal olmaktan gerçeğe dönüştürdük. İşte Sivas’ın da hızlı treni yaklaşıyor. 2019’da İnşallah Sivas’tan Ankara’ya hızlı trenler gideceksiniz. Bunları da kara trene bindirelim, tıngır mıngır gitsinler.”

Yıldırım’ın ‘beton ekonomisi’ yanıtı: İnsansız hava aracı beton mu

Mehmetçik ile kahvaltı

Ramazan Bayramı’nı memleketi Erzincan’da karşılayan Yıldırım, İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Yıldırım, burada 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Yıldırım, Mehmetçik ve güvenlik korucularıyla kahvaltıda bir araya geldi. Mehmetçik’in bayramını tebrik eden Başbakan Yıldırım, “Milletimiz bugün memleketin her köşesinde, şehrinde, köyünde, yaylasında, dağında rahat şekilde bayram edebiliyorsa can güvenliği sağlanmışsa bu, sizlerin gece gündüz demeden, fedakarca teröre, teröristlere karşı yaptığınız mücadelenin sonucudur. Ülkemizi terörün baskısından, korkusundan kurtarma yönünde ortaya koyduğunuz insanüstü gayret ve fedakarlıktan dolayı sizlere milletim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü operasyona değinen Yıldırım, şunları söyledi: “Hudutlarımız dışında bize zarar vermeye çalışan, sızmalar yaparak insanlarımızın ölümüne sebep olan, korku, baskı oluşturan terör unsurlarını nasıl Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı harekatları ile bulundukları yerde etkisiz hale getirdiysek inşallah Kuzey Irak bölgesinde de aynı şekilde terörü bulunduğu yerde etkisiz hale getirmek için kara, hava destekli kapsamlı faaliyet icraat ediyoruz. İnşallah burada da iyi sonuçlar alacağız.”

Haberin Devamı

Yıldırım’ın ‘beton ekonomisi’ yanıtı: İnsansız hava aracı beton mu

‘DERSİM İLE YÜZLEŞMEMİZ LAZIM’

Başbakan Yıldırım, dün İstanbul’da Alevi kanaat önderleri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldırım, “Dersim ile bu ülke yüzleşmelidir. Çok açık söylüyorum, hiçbir yanlışın arkasında durmak gibi bir lüksümüz yok. O dönem Dersim’i yapanlar bugün bunun bir şekilde öz eleştirisini, hesabını vermelidir” dedi. Güzel bir haber vermek istediğini dile getiren Yıldırım, “Geçen yıldan itibaren dağa çıkışlar neredeyse bitme noktasına geldi. Çünkü ay yıldızlı bayrağımız yurdun her köşesinde dalgalanıyor. Devletin tam hakimiyeti var” ifadelerini kullandı. Bu topraklarda ayrımcılığın asla olmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Doğduğumuz yerde Alevi de vardı Sünni de vardı. Kirve oluruz, otururuz Babiko yeriz” dedi.

Yıldırım, FETÖ elebaşı Gülen’in ABD tarafından Türkiye’ye teslim edilmeyişine ilişkin olarak ise “Bu FETO niye verilmiyor biliyor musunuz? Bazı şeylerin ne olduğu ortaya çıkacak. Bundan endişe ediyorlar, onun için vermiyorlar. Bu darbeyi onun yaptığını bilmeyen yok ama arka planı var bu darbenin. Sadece orada süklüm püklüm, ağlayarak konuşan, sümüklerini çeken bir adamın yapacağı iş değil bu. Bu işin arkasında emperyal birtakım hesaplar var” dedi.

Yazarlar