Yılın En Güzel Festivali (mi) BeautyFest?!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen BeautyFest 3 gün sürdü. Pek çok markanın standının yer aldığı ve workshopların düzenlendiği etkinlikte influencerlar, bloggerlar, Youtuberlar ve ünlülerle yapılan söyleşiler de vardı. Güzellik temalı bir etkinlik kesinlikle en güzel iletişim kanallarından biri ancak kaçınız BeautyFest etkinliğinden haberdardınız?

Cuma günü katılma fırsatı bulduğum BeautyFest ile ilgili ufak bir hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmeliyim. Güzellik konusunun bu kadar revaçta olduğu dijital dünyada BeautyFest ile ilgili iletişimin yeterince yürütülemediği kanısındayım.

Haberin Devamı

Normalde bu tür etkinlikler için duyurular çok öncesinden başlarken basın davetleri son 1 haftada geldi örneğin. Güzellik gibi müthiş bir kanal ve konu bulunmuşken böyle güzel bir konu nasıl daha az duyurulurdu bilemiyorum.

Bir başka nokta ise katılımcıların azlığıydı. Maalesef haftasonu gidip göremedim ancak gençlere hitap etmek için elinden geleni yapan, genç kitlelere erişmek uğruna Influencerlara para akıtan markaların bazıları bu etkinlikte yer almıyordu.

Söyleşilere baktığınızda pek çok genç fenomeni görmek mümkünken, markaların hedef kitlelerinin de bu fenomenlere tabiri caizse "hasta" olduğu biliniyorken markalar bu etkinlikte neden yer almadı?

BeautyFest nasıl daha iyi olabilir?

Etkinliğe düzenleyenlere naçizane birkaç önerim olacak.

- BeautyFest gibi bir etkinlik gerçekten de Yılın En Güzel Festivali olabilir. Bunun için seneye iletişimine çok daha önceden başlanmalı.

- Markaların yer almasını teşvik etmek için öğrencilere giriş ücretsiz olabilir. En azından belirli saatler aralığında. Markaların genç kullanıcılara erişmek için binbir yol denediği günümüzde hedef kitlesinin bu etkinliğe ücretsiz gireceğini bilen markalar bu tür organizasyonlarda daha çok yer almak isteyecektir.

- Festivalde söyleşi yapacak her isim için ayrı iletişim yürütmek gerekebilir. Influencer, blogger, Youtuber getiriyorsanız onların takipçilerinin koşa koşa gelmek isteyeceğini de tahmin etmek zor olmasa gerek. Dolayısıyla bu kişiler üzerinden bir iletişim yürütmeli. Yürütüldüyse bile yeterli olmadığı aşikar.

Haberin Devamı

- Haftasonu etkinliklerine baktığımda daha çok haftasonu katılımcılarının hedeflendiği ve haftasonu yapılan aktivitelerin Cuma günü olanlardan farklı olduğunu görüyorum. Evet, haftasonu daha fazla kişinin katılacağı aşikar yalnız bizim gibi basın mensuplarının ağırlıklı Cuma günü katılacağı düşünüldüğünde aynı özenin gösterilmiş olmasını da dilerdim.

BeautyFest gerçekten de ihtiyaç duyulan bir festival. Güzellik, kozmetik markalarını bir arada görmeyi isteyen binlerce kadın var. Ben de bunlardan biriyim. Umuyorum seneye BeautyFest çok daha geniş katılımla düzenlenebilir.

Niyet çok güzel ama dileğim seneye festival de en az niyet kadar güzel olur :)

Gizem Aydoğan

www.gizemaydogan.com