Siyaset Yılmaz: Trump’la görüşmeyin onu yalnızlaştırın

Yılmaz: Trump’la görüşmeyin onu yalnızlaştırın

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararını uluslararası toplumun vicdanına karşı aldığını belirterek, “O zaman görüşmeyeceksiniz, tıpış tıpış gitmeyeceksiniz. Geldiği zaman kabul etmeyeceksiniz. Bu kararın yanlış olduğunu söylüyorsanız, Trump’ı yalnızlaştıracaksınız” dedi.

Yılmaz: Trump’la görüşmeyin onu yalnızlaştırın

Yılmaz, TBMM’deki basın toplantısında, Trump’ın Kudüs kararına karşı Suudi Arabistan’ın tutumunu eleştirirken, “kalenin içeriden fethedilmeye çalışıldığını” savundu. Yılmaz, “Suudi Arabistan’ın kaymış olduğu çizgi, ibretliktir” ifadesini kullandı. CHP olarak Filistin konusundaki tavırlarının net olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

‘Namus borcumuzdur’

“Kudüs’ün kalbine içerden saplanan bu hançerin çıkarılması, elbette namus borcumuzdur. Çünkü Kudüs, bugün Doğu Kudüs’e sıkıştırılan, ambargoya ve ablukaya maruz bırakılan, elinde hiçbir imkanı olmayan Filistinlilere bırakılacak kadar hafif bir şey olamaz. Eğer, ABD Başkanı bu kararından vazgeçmez ve büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşırsa, örneğin önümüzdeki yıl ABD’nin ulusal bayramı Kudüs’teki büyükelçilikte kutlanacaktır. Buna katılım olacak mıdır? Bugün tepki verenler yarın tıpış tıpış oraya giderse bu iki yüzlülük olmayacak mıdır?”

Yılmaz, Mavi Marmara olayı sonrasında Türkiye ve İsrail arasında imzalanan ilişkilerin normalleşmesine ilişkin anlaşmadan bazı bölümler okudu. Anlaşmada Tel Aviv yerine Kudüs ifadesinin yer aldığını iddia eden Yılmaz, böylesi bir anlaşmadaki bu ayrıntının gözden kaçmış olamayacağını öne sürdü.

‘İktidar samimiyetsiz’

İktidarın Filistin konusunda samimiyetsiz olduğunu iddia eden Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail için kullandığı, “terör devleti” ifadesine dikkati çekti. Yılmaz, “Terör devletiyse, sen bir terör devletiyle bu anlaşmayı niye yapıyorsun? Niye Ankara’da büyükelçilik açma yetkisi veriyorsun? Niye senin büyükelçiliğin orada bulunuyor? Niye turistlerinin gelmesine izin veriyorsun, pasaportunu kabul ediyorsun?” dedi.

Haberin Devamı