Siyaset ‘Yine birbirimize güzel bakacağız’

‘Yine birbirimize güzel bakacağız’

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını Ataşehir’de sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfının (MAREV) dün düzenlediği sabah kahvaltısına katıldı.

‘Yine birbirimize güzel bakacağız’

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada olası İstanbul depreminin kente etkisine değindi ve “Deprem, İstanbul’un en önemli sorunu. Deprem bizim en güncel konumuz olacaktır, milli bir meseledir, siyasi bir mesele değildir. Allah korusun yaşanacak bir deprem aynı zamanda Türkiye’nin moralsizliği, ekonomik anlamda büyük bir sıkıntıya girmesi demektir” dedi.
Kartal’da yıkılan binada 21 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Ekrem İmamoğlu, “3-4 gün sonra hükümetin yetkililerinden açıklama yapıldı. Neymiş efendim, ‘Talimat verdik, 3 ay içerisinde İstanbul’un riskli binalarını tespit edip bize bildirin.’ Yani depremi yaşayalı neredeyse 20 yıl olmuş. 20 yıl sonra bir bina yıkıldı diye bu mesajı verdik ve bize riskli binaları bildirin dedik diyen devlet adamı hükümet yetkilisi kimse o gün topluca istifa etmeliydiler, çok net. Bu kadar acı konuya tek bir hamle yapılamamıştır. Kentsel dönüşüm konusunda bir model oluşturulmamıştır. Partiler üstüdür, kavramların her şeyin bittiği andır” dedi.

Haberin Devamı

1919 vurgusu

Ataşehir’deki programından sonra Beşiktaş Levent’teki “Sandık Güvenliği Toplantısı”nda partililerle bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul’da oy kullanılacak okul sayısının 1919 olmasını tesadüf olarak görmediğini belirterek, şunları söyledi: “Hep beraber o yenilikçi ruhu, İstanbul’dan hediye etmek adına mücadele vermeliyiz. Sakin, aklı başında, öz güveni tam bir şekilde mücadele vermeliyiz. Hiçbir kışkırtmaya prim vermemeli, oyuna gelmeden mücadele vermeliyiz. Kavga çıkarmak isteyenler olacaktır. Lütfen çok dikkatli olalım. Diğer partilerin sandık görevlilerine de çağrı yapıyorum. Bu sandık günü, bir ölüm kalım günü asla değildir. Bir demokrasi mücadelesidir. Sonra hep birlikte birbirimize güzel bakacağız.”

Haberin Devamı

‘Nasıl bütçe buluyorlar’

Kendisi hakkında farklı mecralarda karalayıcı ve iftira içerikli yayınlar yapıldığını ifade eden Ekrem İmamoğlu, sosyal medyada kendisiyle ilgili çıkan yazıları eleştirdi: “Eşimiz, dostumuz yollayınca haberim oluyor. Neymiş? Sosyal medyada, Ekrem İmamoğlu’nu kötüleyen, karalayan bazı yayınlar varmış. Aslında ‘Kimseyi kırmayan ve kırmayın diyen Ekrem İmamoğlu’ şöyle yapmış, böyle yapmış… İnanın ayıplıyorum. Bazen daha da ileri giden çok ahlaki sınırları aşan söylemlerde de videolar yapıyorlar. Yapmayın. Bu milletin ahlaki damarlarını ne yazık ki köreltmeye çalıştınız ama asla körelmedi. Hepimizin çocukları var, o çocukların izleyemeyeceği, derin bir sponsorluklar yayınlamışlar ki, nasıl bütçe buluyorlar bilmiyorum. Biz zorluklar içerisinde seçimi yürütüyoruz ama yani kirli yayın için o kadar zorlu işlere girmelerini ve çıkarmalarını da açıkçası merakla takip ediyorum.”

‘Yine birbirimize güzel bakacağız’

Yeni Zelanda’da ölenler için mevlit okuttu

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarının ardından dün akşam Eyüp Sultan Camii’ne gitti. İmamoğlu, Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında iki camiye yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişi için dua edip, mevlit okuttu. Yasin-i Şerif’ten bir bölümü mikrofondan okuyan İmamoğlu, mevlit sonrasında, camiye gelenlere ve vatandaşlara akide şekeri ve lokum dağıttı. Gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, Allah’tan insanlığa vicdan vermesini dileyerek, “Terörün dili, dini ve ırkı olmaz. Biz burada kaybettiğimiz Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Umut ederiz, dünyanın hiçbir yerinde bu tür katliamlar olmasın, barış olsun. İnsanlar vatanından, yurdundan edilmesin. Bu aslında bütün dünyaya mesajdır” dedi.