Gündem YKS sınavları ne zaman yapılacak? 2019 TYT, AYT YDT sınav tarihleri açıklandı

YKS sınavları ne zaman yapılacak? 2019 TYT, AYT YDT sınav tarihleri açıklandı

19.01.2019 - 14:34 | Son Güncellenme:

2019 üniversite sınavına girecek binlerce öğrencinin merakla beklediği haber geldi ve 2019 YKS sınav tarihleri belli oldu. Peki bu yıl TYT, AYT ve YDT sınavları hangi tarihlerde gerçekleştirilecek?

YKS sınavları ne zaman yapılacak 2019 TYT, AYT YDT sınav tarihleri açıklandı

Üniversite sınavları için geri sayım sürüyor. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM sınav takviminin yayımlanması ile Üniversite sınav başvuru tarihleri belli oldu. Peki Üniversite sınavı için başvurular ne zaman alınacak?

Haberin Devamı

2019 YKS SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI! iŞTE BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulan takvime göre, 2019 YKS'nin 1. oturumu (TYT) 15 Haziran'da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran'da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart'ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

YKS NASIL UYGULANIYOR?

Büyük heyecan içerisinde bu tarihe kilitlenen adaylar iki ayrı günde iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak.

İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek. İkinci gün sabah değil öğleden sonra yapılacak dil testi oturumuna katılmaları yeterli olacak. Ancak şansını hem dil hem diğer puan türlerinde denemek isteyen aday pazar günü 2 sınava birden girmek zorunda kalacak.