Geri Dön

Yoğurt çorbası tarifi

Kışı arkada bıraktığımız, baharı ve yazı karşıladığımız bu günlerde sofralarınıza çok yakışacak olan yoğurt çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu çorbayı ister soğuk ister ılık içebilirsiniz. İşte karşınızda çok doyurucu ve lezzetli yoğurt çorbası tarifi...

Yoğurt çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-6 su bardağı et suyu
-1 yemek kaşığı un
-2 çay bardağı yoğurt
-1 adet yumurta
-Yarım su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı pul biber ya da kırmızı toz biber
-1 tatlı kaşığı nane

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

-Et suyunu derin bir tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın.
-Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz karışımını ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
-Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye karışımına azar azar ilave edip, hızlıca karıştırın.
-Bu şekilde tüm terbiye karışımını çorbaya kattıktan sonra aralarda karıştırarak 15 dakika kadar pişirin.
-Servisi için; tereyağını küçük bir tavada eritin. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
-Kızdırılmış toz biberli tereyağı ile karıştırdıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Unutmamanız gerekenler: Çorbanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, terbiyesini eklerken karıştırmayı sakın bırakmayın. Böylece çorbanız daha pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Bunun dışında çorbanızda haşlanmış et ya da tavuk parçaları kullanabilirsiniz. Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Unutmayın ki evde yaptığınız et ya da tavuk suyu çorbanızı hazır bulyonlardan daha lezzetli yapacaktır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber