Gündem YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?

YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı mı?

20.09.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

YÖKDİL sınav giriş belgeleri için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YÖKDİL sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağı resmi site üzerinden adaylara duyuruldu. 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınav giriş belgelerinin en geç yarın açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı mı

YÖKDİL sınav giriş belgeleri yayımlandı mı sorusu sınava girecek olan adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 22 Eylül'de gerçekleştirilecek olan YÖKDİL sınavı için sınav giriş belgelerinin bugün veya en geç yarın açıklanması bekleniyor. yökdil.gov.tr adresinde yapılan açıklama sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi 17-21 Eylül olarak adaylara duyurmuştu.

Haberin Devamı

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100]
formülü kullanılacaktır.

Yazarlar