Gündem YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı!

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı!

24.11.2017 - 17:43 | Son Güncellenme:

5 Kasım 2017'de gerçekleşen YÖKDİL sınavının sonuçları açıklandı. YÖKDİL sınavına giren adaylar sonuçları sosyal medyadan duyurarak birbirlerine haber verdi. YÖKDİL sınav sonuçları adayların kişisel bilgileriyle öğrendiği bildirildi.

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı

YDS'den farklı olarak adayların kendi alanlarındaki yeterliliğini de ölçen YÖKDİL, 5 Kasım 2017'de yapıldı. Önceki iki sınav ve bu sınavların açıklanma tarihleri göz önüne alındığında YÖKDİL sonuçlarının ortalama 18-20 gün içerisinde açıklandığı görülüyor. YÖKDİL sınavına giren adaylar kendi aralarında sınav sonuçlarının açıklandığını duyurmaya devam ederken, http://yokdil.yok.gov.tr/ adresinde ise YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanma tarihi 24 Kasım 2017'yi gösteriyor.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sınav sonuç itirazları: 27 Kasım - 01 Aralık 2017 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen usulde yapılabilecektir.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili düzenlemelerde olduğu ve YDS sınavında da uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekiyor.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen herkes katılabilir.