Gündem YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL soru ve cevapları yayınlandı mı?

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL soru ve cevapları yayınlandı mı?

25.09.2018 - 10:43 | Son Güncellenme:

22 Eylül 2018'de yapılan YÖKDİL sınavı için heyecan başladı. YÖKDİL sınavına katılan adaylar, YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Peki YÖKDİL sınav sonuçları için tarih belirlendi mi? Sınav itirazı yapmak isteyen adaylar ise 24-28 Eylül 2018 tarih aralığında YÖKDİL sınav itirazlarını yapabilecek.

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak YÖKDİL soru ve cevapları yayınlandı mı

YÖKDİL sınavı ardından, soru ve cevapların yayınlanmasını bekleyen adaylar araştırıyor. 2018 YÖKDİL soru ve cevapları yayınlandı mı? YÖKDİL sınav sonuçları için tarih var mı?

Haberin Devamı

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI

YÖKDİL 2018 Sonbahar Dönemi Sınavı soruları ve cevap anahtarları adayların erişimine açılmıştır. YÖKDİL sınav itirazları ise 24-28 Eylül tarihler arasında alınacaktır.

Sınav İtirazları

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. YÖKDİL sınav sonuçları açıklandığında haberimizin içeriğinden bilgi edinebilirsiniz.

YÖKDİL Sınavı nedir?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.