Siyaset Yol haritaları kampta çizilecek

Yol haritaları kampta çizilecek

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Siyasi partiler, TBMM’nin 27. Dönem çalışmaları öncesinde kampa giriyor. İlk gündem ise “yerel seçimler” ve olası ittifak senaryoları olacak. TBMM İç Tüzük çalışmaları ve ekonomideki gelişmeler diğer önemli başlıklar olarak ele alınacak.

Yol haritaları kampta çizilecek

TBMM, 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla açılacak. Siyasi partiler ise yeni döneme ilişkin yol haritalarını çizmek için kampa giriyor. AK Parti, 5-7 Ekim tarihlerinde Kızılcahamam’da, “27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nı gerçekleştirecek. Kamp, Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Gündem yeni yasama yılı çalışmaları kapsamında TBMM İç Tüzüğü’nün yenilenmesi ve Mart 2019’daki yerel seçimler olacak. MHP kanadından gelen yerel seçimde ittifak önerisi ele alınacak.

Haberin Devamı

CHP’nin Abant’taki kampı yarın başlayacak ve 30 Eylül’de bitecek. “27. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı” adıyla yapılacak kamp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla açılacak. Basına kapalı bölümde yeni sisteme uyum için değiştirilecek TBMM İç Tüzüğü konusu kapsamlı şekilde ele alınacak.

MHP’nin kampı ise 28-30 Eylül tarihlerinde Kızılcahamam’da. TBMM grup başkanvekilleri, yeni yasama dönemi ve iç tüzük çalışmaları hakkında bilgi verecek. Af teklifi ve yerel yönetimler konuları ayrı başlıklarda ele alınacak. zyon belgesini anlatacak.

HDP milletvekilleri ise yeni yasama yılı öncesinde yarın Ankara’da HDP Genel Merkezi’nde toplanacak.

İYİ Parti de kampa girmeden sahaya indi. Yerel seçime dönük çalışmalarını başlatan İYİ Parti’de milletvekilleri ve parti yöneticileri başkanlığında oluşturulan heyetleri tüm Türkiye’yi dolaşıyor. Belli periyotlarla gerçekleştirilen programlar TBMM açılıncaya kadar sürecek.