Siyaset 'Yola devam'

'Yola devam'

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçiğin gece gündüz demeden Afrin’de ilerlediğini belirterek, “Bazı yalan yanlış filan şeyler çıkıyor, hiçbirine aldırmadan şu anda yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Yola devam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin savaşında Mehmedimiz bin 829 teröristi etkisiz hale getirdi. Tabii bu bir inancın, imanın neticesidir... Dağ taş demeden, gece gündüz demeden şu anda bu savaşı, bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor, tüm imkanlarıyla. Bazı böyle yalan yanlış filan şeyler çıkıyor, hiçbirine aldırmadan şu anda yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün gerçekleştirilen, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni”ne katılan Erdoğan, şu mesajları verdi:

PAPAĞANLAŞMAYACAĞIZ: Türkiye’nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için çalışırken, kültür ve sanat da asla ihmal edilemeyecek. Cemil Meriç’in ‘Zavallı Türk aydını, Batılı dostları alınmasınlar diye, hazinelerini gizlemeye çalışır. Sonra unutur hazineleri olduğunu, düşmanın putlarını takdis eder, hayranlıklarını benimser. Dev, bu arada papağanlaşır’ der. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Bunun için önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Bize unutturulan, unutturulmaya çalışılan tüm hazinelerimizi keşfederek adeta ortaya bir envanter koyacağız. Çünkü güçlü bir envantere sahibiz. Sonra bu büyük birikimin ışığında geleceğe bırakacağımız yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız. İşte Baksı Müzesi’ni ben şu anda öyle görüyorum. Odunpazarı Müzesi’ni öyle görüyorum. Devlet bunları yapar ayrı ama özelin, bu ülkenin birer ferdinin kalkıp da ‘Ben de bir müze yapayım’ demesi ayrı bir konu.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ: Bu sabah itibarıyla hamdolsun Afrin savaşında 1829 teröristi, Mehmedimiz etkisiz hale getirdi. Tabii bu bir inancın, imanın neticesidir. ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür’. Dağ taş demeden, gece gündüz demeden şu anda bu savaşı, bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor, tüm imkanlarıyla. Bazı böyle yalan yanlış filan şeyler çıkıyor, hiçbirine aldırmadan şu anda yolumuza devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Vefa borcu

“Sinema” dalında Safa Önal, “Musiki” dalında Cüneyt Kosal, “Sanat Tarihi” dalında Prof. Dr. Nurhan Atasoy, “Tasavvuf Tarihi” dalında Prof. Dr. Süleyman Uludağ ile “Kültür ve Sanat Kurumu” dalında “Baksı Müzesi”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödüllerini aldı. Baksı Müzesi kurucularından Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a ödülü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. 1979’dan beri verilen ödüllerin kültür sanat ve edebiyat dünyasında önemli bir prestij haline gelmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Ödül için çalışılmaz ama yapılan güzel işlerin ödüllendirilmesi de bir vefa borcudur. Bugün işte bu borcumuzun 2017 faslını ödemek üzere buradayız” dedi.