Gündem Yolcu otobüsü dereye uçtu: 6 ölü, 29 yaralı

Yolcu otobüsü dereye uçtu: 6 ölü, 29 yaralı

19.01.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

Muş ile Bingöl’ün Solhan ilçesi arasında bir yolcu otobüsünün dereye uçması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi yaralandı. Metrelerce yuvarlanan otobüste hayatını kaybedenlerin cenazeleri yoğun kar yağışı altında halatlarla karayoluna taşındı. Bu arada Konya ve Sivas'ta da iki yolcu otobüsü devrildi. Kazalarda 54 kişi yaralandı.

Yolcu otobüsü dereye uçtu: 6 ölü, 29 yaralı

Alınan bilgilere göre kaza, Muş-Solhan karayolu üzerinde meydana geldi. Hatay’dan Muş istikametine gitmekte olan özel bir firmaya ait A.Ö. yönetimindeki 34 DF 3668 plakalı yolcu otobüsü, bilinmeyen bir sebeple karayolunun kenarındaki dereye uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

CENAZELER KAR ALTINDA HALATLARLA ÇIKARILDI

Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Muş ve Solhan’daki hastanelere kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenler ise yoğun kar yağışı altında halat yardımıyla dere yatağından çıkarılarak ambulanslara alındı.
Bölgede güvenlik önlemi alan askerler ise otobüste yolculara ait eşyaları taşıyarak güvenli bir ortama aldı.

Konya'da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 38 yaralı

Alınan bilgiye göre, Bedih Üzmelih idaresindeki 31 GZ 369 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışının etkili olduğu Konya-Afyonkarahisar karayolunun 30. kilometresinde şarampole devrildi.

Kazada otobüste bulunan 38 kişi yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerince, kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan 7'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Sivas'ta otobüs devrildi: 16 yaralı

İstanbul'dan Ağrı'ya cenazeye gidenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan 16 kişi hastaneye kaldırıldı

Alınan bilgiye göre, bir yakınlarının Ağrı'daki cenazesine katılmak üzere İstanbul'dan yola çıkanları taşıyan Özdemir İsmiçoğlu (49) yönetimindeki 34 UU 4782 plakalı otobüs, D-100 karayolunun Koyulhisar ilçesi Yemişli mevkisinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada sürücü ile otobüste bulunan Kerem (33), Sefer (44), Ayşe (22), Ummugülsüm (20), Mehmet Hanife (46), Adile (36), Kıymet (74), Murat (22), Gülten (42) ve Musa Demir (5) ile Tahsin Engiz (44), Hediye Yiğit (47), Bediha Engiz (58), Sadık Aydoğmuş (36) ve Allahverdi Yiğit (55) yaralandı.

Ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Sadık Aydoğmuş, daha sonra Sivas'a sevk edildi.

- Hasta taşıyan ambulans tırla çarpıştı

Öte yandan yaralıları taşıyan bir ambulans ile tır kaza bölgesinde çarpıştı. Kazada ambulansta hasar oluşurken, içerisindeki yaralılar ise bölgeye sevk edilen başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.