Gündem Yolcu uçaklarını bu hale getirdi!

Yolcu uçaklarını bu hale getirdi!

27.07.2017 - 20:11 | Son Güncellenme:

İstanbul'da hayatı adeta durduran fırtına ve yağışta havada bulunan yolcu uçaklarında da büyük panik yaşandı.

Yolcu uçaklarını bu hale getirdi

KALKTIĞI ALANA DÖNDÜ

Haberin Devamı

İstanbul’da şiddetli yağışın etkili olduğu anlarda Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Atlasglobal Havayolları’nın tarifeli uçağının burun kısmı dolu nedeniyle hasar görünce, uçak kalktığı meydana geri döndü.

Şiddetli yağışın etkili olduğu anlarda Atatürk Havalimanı'ndan kalkan ve İstanbul-Ercan seferini yapan Atlasglobal Havayolları'nın uçağında dolu nedeniyle hasar meydana geldi. Airbus A320 tipi uçağın burnu Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan kısa bir süre sonra 5000 feet yükseklikte hasar görünce uçak geri dönerek Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı. Uçak bakım için hangara alındı. Uçakta bulunan 121 yolcu başka bir uçakla Ercan'a gönderildi.

THY UÇAĞININ KOKPİT CAMLARI ÇATLADI

THY'nin Lefkoşa-İstanbul uçağı da İstanbul'a iniş yapacağı sırada şiddetli doluya yakalandı. Uçağın kokpit camını çatlatan dolu, gövdesinde de hasara neden oldu. Uçak, Çanakkale havaalanına acil iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Ercan Havaalanı’ndan saat 16.15’de kalkan Türk Hava Yollarına ait 'TK969' sefer sayılı Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi ‘Balıkesir’ adlı uçak, 183 yolcusuyla İstanbul'a iniş için yaklaşırken doluya yakalandı. Şiddetli dolu nedeniyle uçağın kokpit camı çatladı, burnunda da hasar meydana geldi. Uçağın pilotu, kulenin yönlendirmesiyle rotasını Çanakkale'ye çevirdi. Çanakkale Havaalanına acil iniş yapan uçaktaki 183 yolcunun bir kısmı karayolu ile İstanbul’a gitti. Bazı yolcular ise Çanakkale’deki çeşitli otellerde misafir edilecek.

Yazarlar