Siyaset Yönünü CHP’ye dön kardeşim

Yönünü CHP’ye dön kardeşim

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Esnafa, sanayicilere, kobilere sesleniyorum; gerçekten onurunla üretmek çalışmak istiyorsan yönünü halktan yana CHP’den yana döneceksin kardeşim” dedi. Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarına ilişkin gözaltıları da sert bir dille eleştirdi.

Yönünü CHP’ye dön kardeşim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Gezi olaylarından intikam almak istediğini savunarak “Gezi olayları bu ülkenin özgürlük sesidir” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

VATAN HAİNİ: Erdin Bircan milletvekilimiz. Hakkın rahmetine kavuştu. Erdin Bircan musalla taşındayken hoca geldi, önce dua etti, daha sonra da helallik istedi cemaatten. Hocamız konuşmasını yaparken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün devlet büyüklerine Allah’tan rahmet diledi. İşte saygın bir din adamı böyle olur. Özellikle bunu, Fesli Kadir’in yüceltildiği bir dönemde dile getirmesi son derece anlamlıydı. Mevcut Diyanet İşleri Başkanı inançla siyaseti bir araya getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet eden bir vatan hainini gitti ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı’na soruyorum. Bu vatan hainini hangi gerekçeyle ziyaret ettiniz? Sen insanı gerekçeyle hangi şehidin evini ziyaret ettin? Bütün bu gelişmelere karşın, makam arabanla, resmi üniforman gidip bir deliyi ziyaret etmen, bir vatan hainini ziyaret etmen o koltukta oturmanı artık zorunlu kılmıyor. Eğerdep sahibiysen, ahlak sahibiysen o koltuktan ayrılacaksın. Nokta.

Haberin Devamı

KİN VE İNTİKAM DUYGUSU: 16 Kasım 2018, sabaha karşı 06.00. Polisler bir grup akademisyenin kapılarını çalarlar, ‘sizleri gözaltına alacağız’ derler. Bunların hiçbirinin kaçacak yeri yok, niye kaçsınlar? Açarsınız telefonu, ‘hakkınızda bir şikayet var sizi bekliyoruz’ diyebilirsiniz. Evlerini basıp, bunları alıp götürmek, ‘sizi cezalandırıyoruz’ demektir. Sonra da diyecekler ki bizim ülkemizde demokrasi var. 20 Temmuz’da gerçekleşen sivil darbenin gerekleri yapılıyor. İfadeleri alındı, Yiğit Aksakoğlu dışındakilerin tamamı serbest bırakıldı. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar. Gezi olaylarından kimse intikam alamaz. Gezi olayları bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir. Gezi’de bu memleketin onurlu yiğit gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler, bunu bütün dünya gördü. Suçsuz insanları hapse atıp sonra acaba nereden delil üreteceğiz diye yola çıkıyorsanız orada adalet yoktur. Orada kin ve intikam duygusu vardır.

ÜLKEDE ÜRETİM DURDU: Eğer saman, mercimek, pirinç, nohut, canlı hayvan ithal ediyorsak, bu ülkede üretim durmuş demektir. Bunlar bir toplantı yaptılar, adı Milli Tarım Projesi toplantısı. Nasıl milli ise? 14 Kasım 2016’da yapıldı. Binali Yıldırım o zaman başbakan. “Gübre ve mazot konusunda sizlere daha çok destek vereceğiz” diyor. “Mazot için de deponun yarısı sizden yarısı bizden” diyor. Çiftçi kardeşim deponun yarısı sizden oldu, yarısını hükümet, Erdoğan doldurdu mu? İthalat politikası aynen devam ediyor... Tarım Bakanı, ‘Eti biraz daha az yersek bu iş çözülecek” diyor. Ya millet eti gramla alıyor.

Haberin Devamı

ESNAFA ÇAĞRI: Enflasyonla mücadele yerine esnafla mücadele ediyorlar. ‘Vay efendim esnaf pahalı satıyor’. Zabıtayı, valileri, kaymakamları gönderiyor, esnafa ceza kesin. Esnaf kardeşime sesleniyorum, eğer canın yanıyorsa, önümüzde seçimler var, bir ders verme imkanı var. O dersi vereceksin kardeşim. Esnafa da sanayicilere de kobilere de sesleniyorum; sen gerçekten onurunla üretmek çalışmak istiyorsan yönünü halktan yana CHP’den yana döneceksin kardeşim. Bu işin kurtuluşu yoktur.

Yönünü CHP’ye dön kardeşim

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu’na, Mersin’den gelen kadınlar tablo (üstte) hediye etti.

Haberin Devamı

İYİ Partili Çıray ile görüştü

Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından, TBMM’deki makamında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile görüştü. Yarım saat süren sürpriz görüşmede, CHP ile İYİ Parti arasındaki yerel seçimde iş birliği çalışmaları değerlendirildi. Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesinin ardından görüşmeler liderlerin görevlendirdiği isimler üzerinden yürütülüyordu. Çıray’ın, gelinen aşama ile İYİ Parti’nin bazı taleplerine ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği ifade edildi. -ŞEVKET YAMAN Ankara