Bir lezzet efsanesi: Tokat kebabı
Tokat'ta, sebze ve kuzu etinden yapılan yaklaşık 3 asırlık lezzet olan Tokat kebabı, corona virüs salgını sonrasında normalleşme süreciyle birlikte yoğun ilgi görüyor. Özenle, kendine has fırınlarda hazırlanan kebap, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Kebabı yemek için şehir dışından da çok sayıda ziyaretçi geliyor.
Tarsus'dan büyük atak! Tescilli lezzetleriyle gastronomi turizminde de öne çıkacak
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alıp her yıl çok sayıda Hristiyan tarafından ziyaret edilen St. Paul Kilisesi, Kuyusu ve Tarihi Çevresi ile Ashab-ı Kehf Mağarası ve Danyal Peygamber'in kabrinin bulunduğu Mersin'in Tarsus ilçesi, tescilli humus, yayla bandırması, şalgam ve Sarıulak Zeytini'yle de gastronomi alanında öne çıkıyor.
Hayatınızda en az bir kere tatmanız gereken 15 yöresel lezzet
Yemek konusunda ülkemizin dört bir yanı, birbirinden lezzetli ve kitaplara konuk olacak yöresel yemeklerle çevirili. Etinden kebabına, tatlısından, hamur işine kadar çok şanslı olduğumuz bu mükemmel lezzetleri hala tatmayan birçok kişi var. Bu yüzden sizin için hayatınızda en az bir kere tatmanız gereken yöresel lezzetleri sıraladık. İşte hayatınızda en az bir kere tatmanız gereken 15 yöresel lezzet...
Konya'da ne yenir? Etli ekmeğin ana vatanı Konya'nın en meşhur 17 lezzeti
İç Anadolu Bölgesi’nin güzel şehri etli ekmeğin ana vatanı Konya, Mevlana Celaleddin Rumi’nin şehri olarak da bilinmektedir. Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, mutfak konusunda farklı çeşitlerde inanılmaz lezzetli yemek ve tatlılara sahiptir. Peki, İç Anadolu Bölgesi şehirlerimizden biri olan Konya'da ne yenir? İşte evliya şehri olarak da bilinen Konya'nın meşhur olan 17 lezzeti...
Çiğ köftenin ana vatanı olan Adıyaman'ın 16 meşhur lezzeti
Uzun uzun Nemrut Dağı'ndan, Cendere Köprüsü'ne ya da Göksu Mağarası'na kadar tarihi kültürel mirasıyla meşhur olan Adıyaman'ın yöresel lezzetleri de dillerden düşmüyor. Çiğ köfteyi tüm dünyaya armağan eden Adıyaman'ın 16 meşhur lezzetini sizin için bir araya getirdik. Adıyaman'a gitmeden önce şehrin en lezzetli yemeklerini önceden öğrenerek mideleri bayram edebilirsiniz. İşte çiğ köftenin vatanı olan Adıyaman'ın 16 meşhur lezzeti...
Tekirdağ köfte nasıl yapılır?
Tekirdağ denilince akla ilk gelenlerden Tekirdağ köftesi, kenti ziyaret edenlerin yemeden dönmediği lezzetlerin başında geliyor. Peki gitmeden denemek isteyenler ne yapabilir? Bu eşsiz köftenin tarifi sizlerle. Afiyet olsun!
İçli köfte nasıl yapılır?
İçli köfte doğu bölgesinin yöresel yemeği olsada yurdun her yerinden, hemen hemen herkesin sevip asla hayır diyemediği bir tariftir. Yapımı oldukça zor olan içli köfte. Çok fazla dikkat, pratik ve el becerisi gerektirir.
Çömlek eti tarifi
Çömlek eti tarifi Türk Mutfağının yöresel yemeklerinden biri. Çömlek eti tarifi nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte çömlek eti tarifi:
Maydonozlu yağ mantısı tarifi
En lezzetli yöresel tariflerden biri olan mantıyı bu defa kızartmaya ne dersiniz? Eğer çıtır çıtır tatlardan hoşlanıyorsanız maydonozlu yağ mantısı tarifine bayılacaksınız. Maydonozlu yağ mantısı nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, işte maydonozlu yağ mantısı tarifi:
Sahan kebabı
Sahan kebabı tarifi en güzel yöresel yemeklerden biri. Sahan kebabı hem yapımı kolay hem de lezzetli. Sahan kebabı nasıl yapılır diyorsanız, işte sahan kebabı tarifi
Düğün keşkeği nasıl yapılır?
Ana malzemesi buğday olan düğün keşkeği en güzel yöresel yemeklerden biri. Peki düğün keşkeği nasıl yapılır? İşte düğün keşkeği tarifi:
Enfes yemek tarifleri ( Yöresel tarifler)
Enfes yemek tarifleri serisi ile yöresel tarifler veriyoruz. Çokça aranan yöresel lezzetlere yer verdiğimiz Enfes yemek tarifleri serisi bugün İzmir’den Erzurum’a kadar tüm lezzetleri barındırıyor. İşte hepsi birbirinden güzel olan Enfes yemek tarifleri serisi ve yöresel yemeklerimiz…