Teknoloji YouTube'taki rahatsız edici çizgi filmlere dikkat edin!

YouTube'taki rahatsız edici çizgi filmlere dikkat edin!

28.03.2017 - 10:04 | Son Güncellenme:

Ebeveynler dikkat! YouTube'ta popüler çizgi film karakterlerinin kullanıldığı binlerce filmde çocuklar için rahatsız edici ve uygunsuz içerikler bulunuyor.

YouTubetaki rahatsız edici çizgi filmlere dikkat edin

Ebeveyn ve gazeteci Laura June, üç yaşındaki kızının izlediği çizgi film videolarında doğru olmayan bir şeyler olduğunu fark etti. Videoları dikkatli izlemeye başladığında ise, gördüğü şey oldukça rahatsız ediciydi. Kapak görseliyle Peppa Pig isimli sevimli domuzcuk çizgi filminden bir bölüm gibi görünen bu videolar, çocuklar edici aslında son derece korkutucu öğeler içeriyor. June, "Peppa sadist bir dişçide ağlayıp bağırıyordu. Ve üç yaşındaki bir çocuğun seyretmemesi gereken bir çizgi filmdi" dedi. Bu videolarda Disney filmi Frozen, Minions, Doc McStuffins, Thomas ve Arkadaşları gibi pek çok çizgi film karakteri bulunuyor.

Haberin Devamı

Örnedğin kanalın açılış ekranında sevimli bir çocukla Peppa Pig, Thomas ve Arkadaşları, Biskui Canavarı, Mickey ve Minnie Fare ve Frozen filminden Elsa görülüyor. Ancak kanalın "Frozen Elsa büyük sümük", "Çıplak Hulk pantolonunu kaybetti, "Kanlı Elsa", "Örümcek Adam Elsa'nın kolunu kırdı" gibi video başlıkları var. Videolarda çizgi filmlerle şiddet ve tuvalet mizahı işleniyor.

YouTube ayrıca anne ve babalara uygulamayı "sınırlı modda" kullanmalarını önerdi.