Teknoloji YouTube'un mobil sürümüne yeni özellik: Ana sayfada otomatik oynat

YouTube'un mobil sürümüne yeni özellik: Ana sayfada otomatik oynat

06.12.2018 - 13:29 | Son Güncellenme:

YouTube’un mobil uygulamasında Ana Sayfada Otomatik Oynat özelliği kullanıma sunuldu. Kullanıcılar YouTube’un mobil uygulamasını açtığında, ana sayfadaki videolar otomatik olarak, sessiz ve altyazısız oynatılacak. Peki internet paketlerinin hızla tükenmesine neden olabilecek olabilecek bu özelliği nasıl kapatılır?

YouTubeun mobil sürümüne yeni özellik: Ana sayfada otomatik oynat

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bundan sonra mobilde YouTube ana ekranına göz atarken videoları sessiz bir şekilde otomatik olarak oynatılabileceksiniz. Kullanıcılar ilk önce küçük resmi görecekler, bir saniye sonra sağ alt köşedeki video yükleme göstergesi görünecek. Video oynatmaya başladığında, kullanıcılar klipte sesin nasıl olduğunu gösteren bir dalga şekli görecekler. Bu arada, küçük resme dokunursanız ses de çıkmaya başlayacak. Buna benzer bir özellik, YouTube Web'te var. Fare imlecini bir videonun üzerine getirdiğinizde 3 saniyelik ön izlemesi otomatik olarak oynatılıyor.

Resim içinde resim moduna geçtiğiniz zamanda özellik aktif olmayacak. Ana Sayfada Otomatik Oynat özelliğini Ayarlar>Otomatik Oynat>Ana Sayfada Otomatik Oynat'a girerek yapılandırabilirsiniz. Yalnızca Kablosuz bağlantıdayken etkinleştirilmesini sağlayacak bir ayar da dahil olmak üzere, kontrol etmek için çeşitli seçenekler sunuluyor.

Haberin Devamı

YouTube'taki bu özellik, Facebook ve Twitter’da da var. Ancak bu özellik kullanıcıların mobil veri tüketimini artırıyor.

Facebook’ta, Ayarlar > Ayarlar ve Gizlilik > Medya ve Kişiler > Otomatik Oynatma; Twitter’da ise Ayarlar ve Gizlilik > Veri Kullanımı > Video Otomatik Oynatma adımlarını izleyerek ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz.