Siyaset ‘YPG oradan çıkarılacak’

‘YPG oradan çıkarılacak’

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, basın mensuplarının Menbiç’e ilişkin sorularını yanıtladı.

‘YPG oradan çıkarılacak’

4 Haziran’da Washington’da Menbiç yol haritası konusunda mutabakat sağlandığını ve artık uygulama safhasına geçileceğinin, askerler ve istihbarat birimlerinin hazırlık çalışması yapacağının belirtildiğini anımsatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Emin olacağız’

“Nitekim Washington’daki görüşmelerden sonra, 4 Haziran’dan sonra askerlerimiz Türkiye’de, Almanya’da, değişik yerlerde bir araya geldiler, planlamaları yaptılar. Şimdi Fırat Kalkanı bölgesi ile Menbiç bölgesi arasına bizim askerlerimiz girmeye başladı. Devriye gezmeye başladılar. Menbiç içine de girecekler, aşama aşama. Bu süreçte ayrıca YPG’liler Münbiç’ten çıkartılacaklar. Biz de tabii ki bunu denetleyeceğiz. Biz de orada olacağız, çıktığından emin olacağız. Daha sonra buranın istikrara kavuşturulması için çalışmalarımız devam edecek. Plan uygulamaya başladı diyebiliriz, yani yol haritası uygulamaya geçti. İnşallah bir an önce Menbiç’te bu planı, bu yol haritasını uygularız, daha sonra diğer şehirlere de geçeriz. Amacımız YPG’nin kontrol ettiği tüm bölgelerde onları buralardan çıkartarak, bu bölgeleri istikrara kavuşturmaktır.”

Haberin Devamı

‘Sıra Kandil’de’

YPG, PKK çekildikten sonra söz konusu bölgeyi kimin yöneteceğine, güvenlik güçleri yapısında kimin olacağına da birlikte karar verileceğini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı ile DAEŞ’miş, PKK’ymış, YPG’ymiş, bataklıkları kuruttuk. Şimdi sırada diplomasi yoluyla masada Münbiç’i kurutmak. Münbiç’ten sonra sıra diğer yerlere gelecek. Yani PKK’nın kontrol ettiği yerler. İnşallah şimdi sıra geldi Kandil’e. Kandil’deki bataklığı da kurutacağız, oraları da o teröristlerin başına yıkacağız. Başka çaresi yok.” l ANTALYA DHA