Siyaset YSK Başkan ve üyeleri 2022’ye kadar görevde

YSK Başkan ve üyeleri 2022’ye kadar görevde

13.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YSK Başkan ve üyeleri 2022’ye kadar görevde

Kanun değişikliğiyle YSK’nın mevcut başkanı ve üyeleri, 2022 Ocak ayına kadar görevde kalacak. Kanuna göre, seçim müdürü ve müdür yardımcıları, kurul personeli arasında yapılacak veya yaptırılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre başkan tarafından atanacak. Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcılarında; hukuk fakültesi veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az 4 yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olma şartı aranacak. Seçim müdürü ve seçim müdür yardımcıları, nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapamayacak, geçici görevde geçen süreler de dahil aynı yerde 6 yıldan fazla çalışamayacak. Süreyi dolduranlar, ihtiyaç duyulması halinde YSK Başkanının kararıyla en fazla bir yıl daha aynı yerde çalışabilecek.
Müdürlere rotasyon
Seçim müdürü ve müdür yardımcılığı kadrolarına, öncelikle görevde yükselme suretiyle atama yapılacak. YSK Başkanı’na, en az kullanma süresi 5 yıl olan bir binek otomobil verilecek. Mevcut YSK Başkanı, başkanvekili ve üyeleri, kalan görev sürelerini tamamlayacak. 2016’daki yenileme seçimiyle seçilen üyelerin yerine 2022 yılı ocak ayında yenileme seçimi yapılacak.

Haberin Devamı