Siyaset YSK’nın İstanbul mesaisi başladı

YSK’nın İstanbul mesaisi başladı

23.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin Büyükçekmece ile İstanbul Büyükşehir, MHP’nin ise Maltepe ve İstanbul Büyükşehir seçimlerinin yenilenmesi talebi dün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gündeme alındı.

YSK’nın İstanbul mesaisi başladı

İki partinin itirazlarını değerlendirmek için kurul dün saat 14.00’de YSK binasında toplandı. İtirazlarını gündeme alan kurul ilk olarak AK Parti’nin İstanbul ve Büyükçekemece itirazlarını birlikte değerlendirmek üzere masaya yatırdı. AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, olağanüstü itirazlar kapsamında kurula 104 sayfalık bir sunum gerçekleştirdi. Özel, 2.5 saatlik sunumda görsel materyallere de yer verdi. Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada “Bizim belgelerimiz, delillerimiz sağlam” dedi. YSK, olağanüstü itirazı bugün saat 11.00’de görüşmeye devam edecek.

Haberin Devamı

AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını tespit ettiklerini belirterek, 3 gün önce YSK’ya ek dilekçe sunmuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ayrıca, mahkeme kararıyla kısıtlı olduğu tespit edilen 424 kişiyi daha belirlediklerini ifade ederek söz konusu seçmenlerin bulunduğu listeyi YSK’ya ilettiklerini kaydetmişti. YSK’nın AK Parti ve MHP’nin itirazını kabul etmesi halinde seçimler 2 Haziran’da yenilenecek. YSK’nın ret kararı vermesi halinde ise, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Belediye Başkanlığı’na ilişkin tüm itiraz süreci sona ermiş olacak.