Yuka Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Yuka bitkisi genelde evlerde gördüğümüz çok gösterişli çiçek açan bir tür bitkidir. Avize ağacı da denilen yuka bitkisi nasıl çoğaltılır?

Kış mevsimine iyi dayanması sebebiyle yuka bitkisi ülkemizde parklarda ve bahçelerde bolca yetiştirilir. Yucca bitkisi veya Yuka tuzlu toprağa da kolay adapte olur. Kıraç toprakta sorunsuzca yetişir.

Yuka bitkisi nasıl çoğaltılır?

Yuka bitkisini çoğaltmanın en kolay yolu çelikleme yöntemidir. Yuka bitkisinin yaprağını istediğiniz bir noktadan keserek toprağa dikebilir ve köklenmesini bekleyebilirsiniz. Yuka çoğaltma bu şekilde yapılabilir. Lakin yuka bitkisi çoğaltma esnasında kestiğiniz yaprağın kesilen kısmının kurumasını beklemeden toprağa dikmemelisiniz. Aksi takdirde yuka yaprağı hastalık kapabilir ve çürüyebilir.

Haberin Devamı

Nane sapından filizlendirme tekniği

https://www.pratikse.com/nane-sapi-nasil-ekilir/

Yuka bitkisini kökten yetişen dallarıyla da çoğaltabilirsiniz. Mayıs ayının ilk yarısında kökten çıkan bu kısımları direkt toprağa dikebilirsiniz. Güneş ısıtıyorsa ve rüzgar varsa 1-2 haftada köklenirler.

Yuka bitkisinin uzun bir dalını 15-20 parçaya bölüp de çoğaltabilirsiniz. Ancak unutmayın. Dikmeden önce 3-4 gün önce kuruması için beklemelisiniz.