Eğitim Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli?

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli?

17.08.2017 - 16:02 | Son Güncellenme:

Üniversite hayatı bitti. Ancak yüksek lisans yapmak istiyorsunuz. Peki hangi ülkeleri, neye göre tercih etmelisiniz?

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Özellikle kurumsal şirketlerin işe alım sırasında önemli tercih nedenlerinden biri yüksek lisans yapmış olmak. Üstelik Cv'nizde yer alacak bir yurt dışı programı oldukça etkili olacak. Yüksek lisans için hangi ülkeyi, neden tercih etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, işte en çok tercih edilen ülkeler ve aranan şartlar ile ilgili ipuçları:

Haberin Devamı

İngiltere

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

İngilizceyi yuvasında öğrenmek isteyenler için ilk tercih edilecek ülke İngiltere olmalı. İngiltere 9 bin ve 15 bin sterlin arasında değişen fiyatları ile 300'den fazla yüksek lisans kurumuna sahip. Ayrıca 1 senede yüksek lisans diploması sahibi olunması nedeniyle öğrenciler için en çok tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Buradaki okullar için IELTS'ten 6,5 veya
TOEFL'dan 213 ve üzeri puan almak gerekiyor. Not ortalamanızın ise 4 üzerinden en az 3 olmalı.

Amerika

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Karma öğrenci nüfusuna sahip olma özelliğiyle ilk akla gelen ülke olan Amerika, burs imkanları ile en çok tercih edilen ülkeler arasındaki yerini koruyor. Burada öne çıkan farklardan biri öğrencilerin dil seviyeleri ve not ortalamasının yanında özel ilgi alanları ve hobiler konusundaki etkinliklere de dikkat ediliyor.

Haberin Devamı

Avustralya

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Eğitim masrafları ABD ve İngiltere'nin oldukça altında olan Avustralya üniversitelerinde özellikle bilim ve teknikte birçok yüksek lisans programı mevcut. Öğrencilerin eğitim aldıkları süre dahilinde çalışma izinlerinin de olması bu ülkeyi daha cazip hale getiriyor. 2 sene yüksek lisans eğitiminin sürdüğü bu ülkeyi tercih edebilmeniz için IELTS puanınız 6,0, not ortalamanız en düşük 2,5 olmalı.

Yeni Zelanda

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Yüksek Lisans ücretleri gibi günlük yaşamın da oldukça ucuz olduğu Yeni Zelanda'da en çok işletme, fen bilimleri, sosyal bilimler ve güzel sanatlar alanlarında eğitim veriliyor. Programa kabul edilmek için IELTS’ten 6,0 puan şartı aranıyor.

Çin

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Teknik donanım açısından oldukça gelişmiş imkanlara sahip olduğu için bilim-teknik alanında tercih edilebilecek ülkeler arasında öne çıkıyor. Çin'deki okulların ücreti yıllık 4 bin ve 8 bin dolar arasında değişiyor. Ancak okulların en önemli şartı yeterli seviyede Çince biliyor olmak. Bu yüzden yüksek lisans eğitimi başlamadan önce 1-2 sene Çince eğitimi almak gerekiyor.

İspanya

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Devlet üniversitelerinin çoğunlukta olduğu İspanya'nın yüksek lisans program ücretleri düşük. Bin euro civarında devlet üniversitelerini veya yıllık fiyatı 6 bin eouro'yu bulan özel üniversiteleri tercih edebilirsiniz.Burada yüksek lisans yaparken hem İngilizcenizi hem de İspanyolcanızı aynı anda geliştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Almanya

Yüksek lisans için hangi ülkeler tercih edilmeli

Devlet üniversitelerinin ücretsiz olduğu Almanya, yabancı öğrenciler arasında en çok tercih edilenler arasında. İngilizce eğitim verenler dışındaki tüm programlarda Almanca bilme şartı isteniyor ve dil yeterlilikleri için TestDaf (Almanca yeterlilik sınavı) testinden başarılı sonuç almanız gerekiyor. TOEFL için istenen puan, programa ve bölüme göre 173 ve 213
arasında değişiyor. Not ortalamanız ise az 2,5 ve üzeri, daha köklü üniversiteler için en az 3 olmalı.