Geri Dön

Yunan tatlısı tarifi

Baklava tadında hem pratik hem de lezzetli bir yunan tatlısı hazırlamaya ne dersiniz? Yunan tatlısı tarifini henüz denemediyseniz ve nasıl yapıldığı konusunda herhangi bir fikriniz yoksa size vereceğimiz yunan tatlısı tarifini deneyebilirsiniz. İşte damaklardan hiç silinmeyecek olan yunan tatlısı tarifi.

Yunan tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 5 adet baklavalık yufka
- Çekilmiş ceviz içi
- Sıvıyağ

Muhallebisi için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 avuç hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı irmik (Grieß)

Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Minik bir parça limon

Yunan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tencereye şeker, su ve limon koyalım. Kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Bir baklava yaprağını tezgaha serelim ve üzerine hafif sıvıyağ sürelim. Sonra ceviz serpelim. Elimizle aşağıdan başlayarak yukarı doğru büzerek gidelim.

Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayalım ve büzdüğümüz yufkaları yerleştirelim. Diğer yufkaların hepsini aynı şekil yapıp tepsiye sıkı sıkı dizelim.

Sos için bir kabın içine yumurta, şeker, sıvıyağ, vanilya şekeri, kabartma tozu, irmik, Hindistan cevizi koyalım ve kaşıkla karıştıralım. Sosun hepsini yufkaların üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 200ºC kızarana kadar pişirelim (30 dakika).

Fırından çıkaralım ve 10-15 dakika sonra üzerine şerbeti dökelim. Tatlıyı soğumaya bırakalım ve servis yapalım.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber