Siyaset Yürüyenlere minnettarım

Yürüyenlere minnettarım

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MİT TIR’ları davasından tutuklanan CHP’li vekil Enis Berberoğlu, kayınpederi Murat Aydın’ın cenazesine katılmak için 1 günlüğüne cezaevinden çıktı.

Yürüyenlere minnettarım

Bugün saat 18.00’e kadar izin verilen Berberoğlu dün Maltepe Cezaevi’nden çıkarılarak cenaze töreninin düzenleneceği Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Cami’ne getirildi. Saat 16.30 sıralarında camiye getirilen Berberoğlu için cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cenazeye Enis Berberoğlu, kayınvalidesi Makbule Aydın, eşi Oya, kardeşleri Perihan ve Bayram ile torunu Ege dışında CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Utku Çakırözer, Mustafa Balbay, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Camide kısa bir açıklama yapan Berberoğlu, siyaset konuşmayacağını belirterek, şunları söyledi: “32 yıllık kayınpederim Murat Aydın uzun bir süredir ağır bir hastalık yaşıyordu. Maalesef gece kaybettik.
Bakanlıkların çok hızlı çalışması sayesinde ailemin acısını paylaşmak üzere yetiştim. Murat Aydın, Köy Enstitüleri Mezunu yıllarca öğretmenlik yapmış birisiydi. Kendisi bana Oya’yı hediye etti. Ben de ona bir torun vererek bir ölçüde karşılığını verdim. Burada bir cenaze dunumu var ve ona uygun davranmamız lazım. Sadece şunu söylemek istiyorum. Ben ve benim gibileri için yollara düşenlere adalet talebinde bulunanlara, çok minnettarım, çok teşekkür ediyorum.”
Aydın’ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Sarıyer Demirciköy mezarlığıda defnedildi. Berberoğlu’nun evinde taziyeleri kabul edeceği kaydedildi.

Haberin Devamı