Yüz Dolguları Nerelere Uygulanır?

Yaş ilerledikçe deri altı yağ ve diğer dokularda azalma olur. Derinin de gevşemesi ile kırışıklık ve çökmeler kişiyi olduğundan yaşlı gösterir. Hyaluronik asit içeren yüz dolguları ile bu sorunlara çözüm bulmak ve yaşının iyisi olan, bakımlı bir görünüme kavuşmak mümkün. Yüzde hangi bölgelere dolgu uygulandığına madde madde bakalım:

1. Ağız kenarındaki gülme çizgileri:

Nazolabial çizgi de denen bu bölgeye uygulamada aşırıya kaçmamak gerekir. Eğer yüz germe ile daha iyi sonuç alınacaksa dolgu ile vakit kaybetmemekte fayda var. Ancak nispeten genç yaşlarda yüz germe dönemine kadar bu dolgular hayat kurtarır. Daha çok, vücutta 2 yıl kalan kalın dolgular tercih edilir. Gülme çizgisinin alt kısımlarına daha ağırlık vermek lazım. Burun kenarının aşırı doldurulması doğal olmaz. Amaç kişiyi değiştirmekten çok daha dinç göstermek. Mimiklerini korumak da çok önemli.

Haberin Devamı

2. Dudaklar

Dudak için özel olarak üretilen kalınlıktaki dudak dolguları kullanılır. Hastanın beklentisini dinledikten sonra muayenede dudak kalınlıklarına, dudak kıvrımlarının özelliklerine ve daha önceden uygulama yapılıp yapılmadığına bakmak gerek. Genellikle 1 ml'lik tek enjektör kullanılır. Ama bazen ihtiyaca göre 2 enjektör de uygulanabilir. Uygulama tekniğini hastanın dudak şekline göre belirlemek, herkese aynı tarz uygulama yapmamak iyi sonuç için önemli. Dudak çizgilerini belirginleştirmek için ise ince dolgu kullanılır.

3. Kaş arası

Kaş arası derin çizgilere sebep kişinin kaşlarını sık olarak çatmasıdır. Öncelikle bu durum azaltılmalıdır. Botoks uygulaması ile bu sağlanabilir. 1 hafta sonraki kontrol sırasında kalan çukurluk varsa o zaman bu çukur derinliğine uygun kalınlıkta dolgu ile doldurulabilir. Kaş arasındaki çizginin derinleşmemesi için en iyisi botoksa mümkün olduğunca erken yaşta başlamaktır. 24-25 yaşlarında bile başlanabilir.

4. Yanaklar

Yüzün genelinde doku sarkması ve çökmesi mevcut ise ilk tercih her zaman yağ enjeksiyonudur. Daha genç kadınlarda yüz profilinde elmacık kemiklerin belirginleştirilmesi ve orta yüzdeki çöküntünün doldurulmasında deri altı kalın dolguları tercih etmekte yarar var. Miktarı ihtiyaca göre belirlenir. Genellikle 2 ml ile 10 ml arası değişen ihtiyaçlar olabiliyor.

Haberin Devamı

5. Çene

Çene ucu geride olan bazı hastalarda çeneyi öne alan ameliyatlara ya da çene protezi ameliyatına alternatif olabilir. Genellikle hafif derecedeki çene geriliği olan hastalarda tercih edilir. Kadınlarda çene ucu ortasında çöküntü olan kişilerde bu durum kişiye sert bir görüntü verebilir. Bu hastalarda da kalın dolgu işlemi uygulanabilir.

6. Şakak

Yüz kemikleri belirgin zayıf yapılı kişilerde kaş dış kısmındaki şakak olarak adlandırdığımız bölgelerde dikkat çekici çöküntüler olabilir. Bu görüntü kişinin daha sert ve sağlıksız görünmesine yol açar. Yüze yağ enjeksiyonu yapılacaksa bu bölgeler de yağ enjeksiyonu yapılabilir. Sadece bu bölgeye uygulama yapılacaksa deri altı kalın dolguları tercih etmek gerekir.

7. Göz altı

Göz altlarındaki çukurluklar ve morluklarda çok etkilidir. Bu bölge için özel olarak üretilmiş ve “göz altı ışık dolgusu” namı ile ünlenmiş dolgular kullanılır. Genellikle 1 ml tek uygulama yeterlidir. Ortalama 18 ayda bir tekrar edilir.

Haberin Devamı

8. Burun dolgusu

Uygun kişilerde işe yarar. Burun sırtında hafif bir kemer veya çöküntü varsa, burun ucunda minimal düşme varsa dolgu ile durum kurtarılabilir. Ortalama 1-2 yılda bir tekrar etmek gerekir. Bununla uğraşmak istemeyenler için burun estetiği kalıcı bir seçenektir.

Sonuç olarak; Hyaluronik asit içeren yüz dolguları ile daha sağlıklı ve bakımlı bir yüz görünümüne kavuşmak mümkün. Dikkat edilecek hususlar: mutlaka doktor tarafından uygulanması, ihtiyacın tam belirlenmesi ve sonucun öngörülerek ona göre işlem yaptırılmasıdır. Aksi taktirde mutsuzluk sebebi olabilir.

Op. Dr. Defne Erkara

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.defneerkara.com

www.facebook.com/Dr.DefneErkara

www.instagram.com/opdrdefneerkara/