Yüz tipine göre makyaj önerileri

Makyaj yaparken genellikle en son trendleri ve moda renkleri takip ederek, kişiliğimizi yüzümüze ve makyajımıza yansıtmış oluruz. Fakat bunu yaparken sosyal statümüz, saç rengimiz, göz rengimiz ve yüz şeklimizi de dikkate almalıyız. Bu nedenle sizin yüz şeklinize göre yapacağınız makyajın püf noktalarını buradan paylaşmış olacağım.

Oval yüz

Genellikle birçoğumuzun sahip olduğu yüz şeklidir. Yanaklarda genişleyip çeneye doğru incelen yapıdadır. Oval yüz hiçbir şekilde düzeltme gerektirmeyen tek yüz şeklidir. Genellikle diğer yapıdaki yüzlere de ovale yakın olabilmesi için işlem uygulanır. Sadece köşelerden ve keskin çizgilerden uzak durulmalıdır, makyaj esnasında yapılan tüm işlemler oval hareketlerle yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Yuvarlak yüz

Yuvarlak yüzlere makyaj yaparken daha iyi sonuç alınabilmesi için mutlaka yüzün dış bölümlerine ürün uygulanmalıdır. Kullanılan ürünü içe doğru değil tamamen dışa doğru yaymak gerekir. Elmacık ve çene kemikleri daha belirgin durmalıdır, bunun için kemikli bölgelere daha yoğun kontür uygulanabilir. Yuvarlak yüzlerde dikkatin orta bölümde olması gerekmektedir bu nedenle kullanacağınız ruj rengini çok canlı seçebilir ve göz makyajınızı daha çekik kullanabilirsiniz.

Kare yüz

İsminden de anlaşıldığı üzere çok keskin bir kemik yapısına sahip yüz şeklidir. Bu yüz tipi için yapmamız gereken tek şey yüz ifademizi yumuşatmak olacaktır. Bunun için sertlik katan açıları ortadan kaldırıp yumuşak bir ifade vermemiz gerekir, yüzün orta bölümüne dikkat çekmek için canlı renklere yoğunlaşıp gözün dış kısmı ve yanak kemiğine doğru bolca aydınlatıcı uygulamamız gerekmektedir. bu sayede hem daha doğal hemde daha fresh görünüm olacaktır.

Uzun yüz

Öncelikle yüzdeki düz görüntüyü gidermemiz gerekmektedir. Uzunluk alın ya da çene bölümünün genişliğinden veya burun dudak arasındaki genişlikten kaynaklanıyor olabilir. Daha az dikkat çekmesi için doğru gölgeleme yapılması gerekmektedir. Kaşlar, gözler ve dudakların yatay boyanması daha iyi sonuç verecektir. Kakül ya da perçem kullanırsanız eğer uzun yüz ifadesini tamamen ortadan kaldırmış olursunuz. Uzun yüzlerde boyama ve gölgeleme işlemlerinin genellikle yatay uygulanması gerekmektedir, sebebi ise yüze enine doğru çekilmiş bir görüntü vermek istememizdir.

Haberin Devamı

Üçgen yüz

Üçgen yüzlerde alın bölümü dar, çene bölümü geniş olur. Tabi bu durum kemik yapısına göre tam terside olabilir. Bu nedenle alın bölümünü ortaya çıkarmak için açık renk fondöten kullanmak ve çene bölümünü geri çekmek için koyu renk fondöten ile gölgelendirme yapmak gerekmektedir. Allığı ise elmacık kemiğimizin tam üzerine yuvarlak bir şekilde uygulamamız gerekir. Köşeli ve keskin hatlardan kesinlikle uzak durmalıyız.

Özge Özbey