Ekonomi Yüzde 55 yerli ilk rüzgâr jeneratörü

Yüzde 55 yerli ilk rüzgâr jeneratörü

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yüzde 55 yerli ilk rüzgâr jeneratörü

Türkiye’nin rüzgâr enerjisi tesislerinde kullanılmak üzere yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgâr enerjisi jeneratörü tanıtıldı. Global rüzgâr enerjisi ekipmanları üreticisi Siemens Gamesa Renewable Energy, Yamaçtepe rüzgâr Enerjisi Projesi’nde Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics ile yerli üretim jeneratör imal etti. Yerli üretim jeneratör, EMS Electronics’in Tuzla’daki fabrikasında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

Alman endüstriyel sistemler üreticisi Siemens şirketlerinden Siemens Gamesa Renewable Energy, Türk firması EMS Electronics ile beraber ‘Yerli Malı Belgesi’ne sahip ilk rüzgâr enerjisi jeneratörünü üretti.

Tedarik zinciri

Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEO’su Hakan Yıldırım, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de güçlü bir tedarik zinciri kurmak için yeni adımlar attıklarını söyledi. Rüzgâr türbinleri bileşenlerinin üretimi için Yamaçtepe rüzgâr Enerjisi Projesi’nde Türk jeneratör üreticisi EMS ile iş birliği anlaşması yaptıklarını belirten Yıldırım, “Birçok projede zaten Siemens Gamesa’nın tedarikçilerinden biri olan İstanbul merkezli jeneratör üreticisi EMS, gelecekte de Siemens Gamesa’nın tedarik zincirinde önemli bir rol oynamaya devam edecek” dedi.