Cilt Bakımı Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir?

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir?

17.04.2018 - 16:44 | Son Güncellenme:

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir, yüzdeki tüylerden kurtulmanın yolları nelerdir gibi sorular genellikle kadınlar tarafından en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Yüzdeki tüylenmenin ciddi bir sağlık sorununa işaret etmediği bilinirken yapılan bir takım araştırmalar hormon düzeyindeki değişimlerin yüzdeki tüylenmelere neden olduğunu belirtiyor. Özellikle kadınlardan can sıkıcı bir durum haline gelen yüzdeki tüylenme nasıl yok edilir, yüzdeki tüylerden kurtulmanın yolları nelerdir gibi soruların cevaplarını açıkladık. Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir?

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir

Yüzdeki tüylerden kurtulmanın yolları nelerdir gibi sorular özellikle kadınlar tarafından en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Yüzdeki tüylenmeler birçok sebepten meydana gelebilir ancak yapılan araştırmalar yüzdeki tüylenmelerin en önemli nedeninin hormon değişikliği olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Yüzdeki tüylenmeler neden olur?
Yüzdeki tüylenmelerin çeşitli nedenleri vardır . En yaygın neden, hormonal bir bozukluk olan hirsutizmdir. Bu bozukluğa sahip olmak, yüzdeki tüylenmelerin en yaygın nedenleri arasında yer almaktadır. Hirsutizm kadınlarda testosteron hormonunun fazla çalışması sonucunda ortaya çıkan bir hastalıktır.

Yüzdeki tüylenmenin bir diğer yaygın nedeni polikistik over sendromudur.

Yüzünüzde aşırı tüyler oluşuyorsa bu duruma neden olan hastalıkları öğrenmek için mutlaka bir doktora başvurmanız gerektiğini unutmayın.

Yüzünüzde meydana gelen aşırı tüylenmeler aynı zamanda şu hastalıkları da işaret ediyor olabilir.

Hipofiz tümörleri, yüksek prolaktin veya androjen seviyeleri, karaciğer hastalığından kaynaklanan hormonal dengesizlikler yüzde meydana gelen tüylenmeleri nedenleri arasında yer almaktadır.
Hormonal dengesizliklerin neden olduğu bu durumların çoğu, anti-androjenler veya doğum kontrol hapları gibi oral ilaçlar ile tedavi edilebilir.

Ancak, bazı ilaçlar, anti-nöbet ilaçları, anabolik steroidler, testosteron, Prednizon ve Tamoksifen gibi ilaçlarda yüzde tüylenmelere neden olabilir.

Tümör

Yumurtalıklarda yer alan tümörler, fazla androjenlerin üretimine de yol açabilir. Bu tür tümörler nadir olmakla birlikte, vücutta aşırı tüylenmelere neden olabilirler.

Ergenlik

Kızlarda ergenlik çağında seks hormonları üretilmeye başlar. Bu durum tamamen normal olmakla birlikte çoğu kadın için sıkıcı bir durum olabilir. Ergenlik çağında koltuk altında, kasık kısmında ve yüzde tüylenmeler meydana gelebilir.

Yüzdeki tüylenmeler nasıl yok edilir?

Yüzdeki tüylenmeler nasıl yok edilir sorusunun cevabını bulabilmek için ilk olarak bir uzmana danışmalı, bu durumun nedeni ortaya çıktıktan sonra tedavi seçenekleri araştırılmalıdır.
Yüzdeki tüyler polikistik over sendromundan kaynaklanıyorsa doğum kontrol hapı tüketerek bu durumun gelişmesine engel olabilirsiniz. Doğum kontrol hapları vücutta androjen dolaşımının inaktif hale gelmesini sağlayabilir.

Tüy Alma Yöntemleri

Yüzdeki tüylenmelerden kurtaracak en etkili yöntemler tüy alma yöntemleridir
Çok fazla veya çok az yüz saça sahip olsanız da, günümüzde çok sayıda epilasyon seçeneği mevcuttur ve bunların hepsi kendi artıları ve eksileriyle gelir. Aşağıda, yüzdeki tüyler nasıl yok edilir sorusunun cevaplarını bulabilirsiniz.

Elektroliz

Elektroliz kalıcı bir epilasyon yöntemidir. Eğitimli bir teknisyen yüzünüzdeki her tüy kökünün içerisine küçük bir iğne yerleştirerek kökünü bir elektrik akımıyla tahrip edecektir.
Yüzdeki tüylenmeleri yok eden bu yöntem uzman yardımı gerektirdiği için farklı yöntemleri de tercih edebilirsini.

Bu yöntem aynı zamanda birçok yan etki barındırmaktadır. Yan etkiler, yara izi, şişme ve kızarıklıktır. Elektroliz pahalı bir tedavi yöntemidir ve çoklu seans gerektirdiğinden maliyet açısından zorlayabilir.

Yöntem 1: Ev yapımı şeker balmumu kullanın

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir

Ev yapımı şeker mumu, istenmeyen tüylerinizin yanmasına neden olmayacak, aynı zamanda yüzünüzdeki tüyleri ağartıcı gibi çalışacak etkili bir ilaçtır.

Şeker mükemmel bir eksfoliant olarak hareket ederken, karışımın içindeki limon suyu yünüzündeki tüyleri ağartma maddesi olarak işlem görür. Bal, nemlendirici ve nemlendirici özellikleriyle cildinizi yumuşatmaya yardımcı olur.

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir

Malzemeler

• Şeker - 3 yemek kaşığı
• Bal - 1 çorba kaşığı
• Limon suyu - 1 tatlı kaşığı

Nasıl yapılır?

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir

• Mikrodalga güvenli bir kaseye 3 yemek kaşığı şeker koyun.
• Şekerin üstüne bal 1 yemek kaşığı bal ilave edin.
• Karışımı 2 ila 3 dakika mikrodalgada bekletin. Şekerin tamamen çözündüğünden emin olun.
• Eritilmiş karışıma birkaç damla limon suyu damlatıp iyice karıştırın.

Karışım erimiş ve sıcak halde olduğundan soğumaya bırakın. Karışımı alüminyum bir tabaka veya bir tabak üzerine eşit olarak dağıtın ve oda sıcaklığında 20 dakika soğumaya bırakın.
Karışım hafif ılıkken yüzünüzde tüy olan bölgelere uygulayın.

Karışımı yüzünüzde yer alan bölgeye bir ağda gibi yapıştırın ardından çekin. bu yöntem acılı bir yöntemdir fakat yüzünüzdeki tüylerden kurtarmaya yeterli olacaktır

Yöntem 2: Mısır Unu, Yumurta ve Şeker Kullanın

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir

Yumurta beyazı, yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden kurtaracak doğal bir maske görevi görür. Kuruduktan sonra, çekilmesi kolay, sert ve yapışkan bir kütleye dönüşür. Ve çıkardığın zaman, yüzünüzdeki tüyler maskeye kolayca yapışır.

Şeker cildiniz için mükemmel bir eksfolyatördür ve ölü cilt hücrelerini temizlemenize yardımcı olur, böylece cildin temizlenmesini ve kirlerden arınmasını sağlar.

Malzemeler:
Mısır unu - ½ çorba kaşığı
Yumurta - 1
Şeker - 1 çorba kaşığı

Nasıl yapılır?

Yüzdeki tüyler nasıl yok edilir

- 1 yumurta kırın ve yumurta akını bir kâseye ayırın.
- Yumurta beyazına 1 yemek kaşığı mısır unu ekleyin.
- Topaklar gidene kadar karışımı çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Karışımı yüzünüzde tüy olan bölgeye sürerek kurumasını bekleyin.
- Özellikle yumurta akı yüzünüzde kuruduğunda kalın bir tabaka oluşturur.
- Yüzünüze uyguladığınız bu maskeyi nazikçe yüzünüzden çekin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın.
- Etkili sonuç almak için bu maskeyi hafta 3 ile 4 kez uygulayabilirsiniz.

Yazarlar