Cilt Bakımı Yüzümüzü sabunla yıkamak zararlı mıdır?

Yüzümüzü sabunla yıkamak zararlı mıdır?

12.10.2017 - 17:37 | Son Güncellenme:

Herkesin çok merak ettiği bir soru; yüzümüzü sabunla yıkamak zararlı mıdır? Hangi sabunla yüzümüzü yıkamalıyız? Aldığımız yüz yıkama sabunlarının hangi özelliğine dikkat etmeliyiz? Hepsi haberimizin detaylarında...

Yüzümüzü sabunla yıkamak zararlı mıdır

Yüzümüzü hangi sabunla nasıl yıkamalıyız? İşte haberimizin detayları…

Haberin Devamı

Yüz sabunu alırken neye dikkat etmeliyiz?

Yüz sabunu alırken öncelikle cilt tipimize uygun olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz.

pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar. Yüz sabunu alırken mutlaka pH değerinin 5-6 civarında olmasına özen göstermelisiniz.

Yüzü sabunla yıkamak her cilt tipine göre değişen bir durum olduğundan cilt tahlillerinizi yaptırarak daha kesin bir sonuç elde edersiniz. Bitkisel sabun ve losyonları kullanarak cildinizde oluşabilecek çeşitli kimyasal tepkimeleri de önlemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Renkli sabunlara dikkat

Renkli sabunlar beyaz sabunlara göre daha tehlikelidir. Çünkü renkli sabunların içerisine renk vermesi için birçok kimyasal konur.

Renksiz beyaz sabunları tercih ederek renkli sabunların içinde bulunan çeşitli renklendirici kimyasalları yüzünüzle temas ettirmemiş ve alerjik reaksiyonları tetiklememiş olursunuz.

Bazı bitkisel sabunlara da konulan bu renklendiriciler sabunun içerisinde bulunan bitkilerin özünü kaybetmesine neden olur. Kanunen güvenirliliği onaylanmış sabunları tercih ederek doğallığını yitirmiş sabunlara dikkat etmelisiniz. Güvenirliliği onaylanmış doğal sabunları da kullanırken yüzünüzü tahriş etmemeye özen göstermelisiniz.

Yüzümüzü sabunla yıkamak zararlı mıdır?

Birçok uzman görüşüne göre güvenirliliği onaylanmış sabunları kullanarak daha temiz ve berrak bir cilde ulaşabilirsiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sabun doğru kullanıldığında cildi onarır ve iyileştirir.

Cilt tipimize göre sabun kullanmalıyız

Her gün yaptığımız makyaj, hava kirliliği, bakteriler gibi çeşitli etkenlerden dolayı yüzümüz sürekli olarak kirlenir. Yanlış kullanılan yüz sabunları cildimizi temizlemediği gibi tahrişe ve kuruluğa sebep olur.

Makyaj sonrası kullandığınız losyonların sabunsuz olmasına özen göstererek yüzünüze ekstra bir kimyasal sokmamış ve dolayısıyla daha sağlıklı çabuk kurumayan, tahriş olmayan bir cilde sahip olacaksınız.

Haberin Devamı

Sabahları kalktığımızda ilk işimiz gece boyu biriken bakteri ve yağları yüzümüzden uzaklaştırmak olmalıdır.Dikkat etmemiz gerekn en önemli nokta ise yüzümüzü sabunla yıkarken sert davranmamak.

Saçımızı toplayarak sabunun yüzümüzün her yerine temas etmesini sağlamalı ardından yumuşak hareketlerle masaj yaparak uyguladığımız sabun gözeneklerimize direkt etki yapar. Daha nemli ve daha temiz bir cilde sahip oluruz.

PembeNar Özel


Yazarlar